Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Izvažate nevarne kemikalije izven Evropske Unije? Pripravite se na spremembe uredbe PIC

 

25.8.2023 je bila v Uradnem listu Evropske unije objavljena Delegirana uredba komisije (EU) 2023/1656 o spremembi Uredbe (EU) št. 649/2012 Evropskega parlamenta in Sveta glede uvrstitve pesticidov in industrijskih kemikalij na seznam.

S tem se je spremenil obstoječ seznam kemikalij, za katere se v okviru uredbe PIC (Uredba (EU) št. 649/2012 o izvozu in uvozu nevarnih kemikalij) pri izvozu in uvozu zahteva obveščanje.

Spremenjeni seznam začne veljati z 1.11.2023.

Na obstoječ seznam je bilo dodanih 35 novih kemikalij, od česar je 27 snovi, ki se uporabljajo v pesticidih in 8 industrijskih kemikalij. Prav tako je prišlo do spremembe nekaterih že obstoječih vnosov na seznamu.

-V kolikor snovi v vaših proizvodih ni navedenih v Uredbi (EU) 2023/1656, to pomeni, da iz tega naslova ne pride do nobenih dodatnih obveznosti.

-V kolikor so snovi v vaših proizvodih navedene v Uredbi (EU) 2023/1656, to pomeni, da je potrebno preveriti, kakšne so vaše obveznosti. Obveznosti in omejitve so vezane na področje uporabe izdelkov, ki te snovi vsebujejo.

 

Pri ugotavljanju vaših novih obveznosti vam z veseljem priskočim na pomoč in me lahko kontaktirate na: tim.bencik@bens-consulting.eu

 


Avtor originalne fotografije Freepik


Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Ostalo | 14. Sep 2023

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.