Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Ste že uskladili vaše varnostne liste z 18. ATP?

Rok za uskladitev vaših varnostnih listov v skladu Spremembo Uredbe (ES) št. 1272/2008 (CLP) z namenom njene prilagoditve tehničnemu in znanstvenemu napredku (18. ATP) se izteče 1. decembra 2023.

Sprememb je kar nekaj – celoten  dokument je dostopen na tej povezavi. Moj kratek prispevek na to temo pa najdete tukaj.

Morda se sprašujete, zakaj skoraj pol leta pred iztekom tega roka pišem o tem?

Dva razloga sta zato.

Prvič, ker bo kmalu čas dopustov imate sedaj še čas, da to v celoti in miru uredite. Pozneje se bo  - to vem iz lastnih izkušenj  - na to pozabilo in novembra boste lovili zadnji rok za uskladitev vaših varnostnih listov z 18. ATP.

Drugič, če imate storitev izdelave in posodabljanja varnostnih listov (Chemius Expert) se lahko sprostite in svoj čas namenite drugim stvarem. Ravno v teh dneh smo pri koncu z usklajevanjem vseh varnostnih listov, ki zapadejo pod 18. ATP. O tem vas bomo tudi pisno obvestili. Lažje kot to ne gre.

Če ste ob tem spoznali, da želite tudi vi prihraniti čas, energijo in se znebiti odvečnega stresa, potem je morda čas, da greste na Chemius Expert storitev. Za začtek je dovolj, da me kontaktirate – luka.rifelj@bens-consulting.eu.


Avtor originalne fotografije Sam Williams portal Pixabay


Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Varnostni Listi | 15. Jun 2023

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.