Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

“N,N-dimetilformamid je srednjepolarno aprotično organsko topilo, ki je v skladu z Uredbo (ES) št. 1272/2008 Evropskega parlamenta in Sveta razvrščeno kot snov, strupena za razmnoževanje iz skupine 1B, akutno strupena iz skupine 4 (pri vdihavanju in izpostavljenosti prek stika s kožo) in kot snov, ki draži oči iz skupine 2. N,N-dimetilformamid je snov, ki se proizvaja v velikih količinah in se uporablja v številnih industrijskih okoljih in poklicnih dejavnostih po Evropi.”
 
S tem odstavkom začne Evropska komisija Uredbo Komisije (EU) 2021/2030 z dne 19. novembra 2021 o spremembi Priloge XVII k Uredbi (ES) št. 1907/2006 Evropskega parlamenta in Sveta o registraciji, evalvaciji, avtorizaciji in omejevanju kemikalij (REACH) glede N,N-dimetilformamida.
 
prilogo XVII Uredbe (ES) št. 1907/2006 (“Uredba REACH”) se doda naslednja omejitev glede uporabe in dajanja v promet snovi N,N-dimetilformamida: 
 

Kaj to pomeni za vas?

Če uporabljate ali dajete v promet snov N,N-dimetilformamida kot tako ali kot sestavino drugih snovi ali v zmeseh, bo odvisno od vaše uporabe in % vsebnosti te snovi, katere bodo vaše obveznosti oziroma omejitve in od katerega presečnega datuma jih je potrebno upoštevati.

Če potrebujete pomoč pri tolmačenju obširne kemijske zakonodaje v povezavi z vašimi konkretnimi izzivi, smo vam z veseljem na voljo. Oddaljeni smo le en telefonski klic ali e-mail.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
REACH | 25. Nov 2021

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.