Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Danes o nekaterih uporabnih povezavah (in nasvetih), ki jih uporabljamo sami in so lahko v pomoč pri raziskovanju področja biocidnih proizvodov tudi vam.  

Prva povezava tukaj, vas odpelje na iskalnik po aktivnih snoveh (in po avtoriziranih proizvodih – najdete jih pod zavihkom Biocidal products).  

Dodajam koristno opombo glede delovanja samega iskalnika, da ne bi prehitro odnehali. Pri samih rezultatih iskanja občasno pride do napak / nepravilnega prikaza. V takih primerih svetujem, da preverite tudi XSLX datoteko na tej strani. V tej datoteki so še dodatni vnosi za nekatere aktivne snovi, ki so bile pod domeno Združenega Kraljestva pred Brexitom. Ta način vam omogoča, da česa ne spregledate in se dokopljete do pravih podatkov. 

Drugi tak vir so smernice o zakonodaji v zvezi z biocidnimi proizvodi.  

Najprej je treba priznati, da gre za precej obsežne dokumente. Le-ti opisujejo postopke / metode potrebne za postopek avtorizacije.  

V njih najdete koristne informacije, med drugim, o tem kaj je lahko navedeno na etiketi za posamezne proizvode ter kakšni testi učinkovitosti so zahtevani (Oddelek II: Učinkovitost). V oddelku III (Human health) pa so opisane razlike med vrstami uporabnikov in kakšne so zahteve, ko gre za splošnega ali poklicnega uporabnika.  

Tretja povezava – običajno tudi najbolj poznana – pa je slovenski register biocidnih proizvodov 

Ta dokument vključuje tako avtorizirane proizvode kot priglašene. Avtorizirani so tisti, ki imajo v tabeli tudi vnos šifre avtorizacije in datum veljavnosti, priglašeni pa so označeni z (1). Tukaj torej vidite popoln seznam proizvodov, ki se jih trenutno lahko prodaja v Sloveniji ter katero podjetje je izvedlo priglasitev / avtorizacijo. 

Te tri povezave so po mojem mnenju dovolj, da začnete raziskovati področje biocidnih proizvodov.  

Če pa ste mnenja, da je vašo energijo in čas bolj pametno vložiti v druge stvari, smo vam za pomoč še vedno na voljo mi.   

 

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Biocidi | 19. May 2021

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.