Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Če sedaj še nudite možnost nakupa žveplove kisline ločeno od izdelka – npr. elektrolit za zagon akumulatorja – potem se morate zavedati nekaterih omejitev, ki jih prinaša nova uredba

Za žveplovo kislino (ki se prodaja ločeno) velja omejitev prodaje, ki zavisi od koncentracije žveplove kisline, ki jo lahko vsebuje kemikalija. 

Do vključno 15 % masnega deleža (m/m v nadaljevanju) se lahko prodaja splošnim potrošnikom, nad 15 % m/m se pa v Sloveniji ne bo smelo dajati na voljo splošnim potrošnikom (ker bo lokalna zakonodaja to prepovedala). 

Po tej Uredbi o izvajanju uredbe, ki bo začela veljati v kratkem, bo potrošnik lahko kupil samo »polni« akumulator, ne pa tudi polnilo, kot je žveplova kislina. 

Lahko pa se jo bo še vedno prodajalo poklicnim potrošnikom (npr. avtomehanikom). Samo ti morajo napisati izjavo, v zvezi s specifično uporabo ali vrstami uporabe omejenih predhodnih sestavin za eksplozive iz Uredbe (EU) št. 2019/1148 o trženju in uporabi predhodnih sestavin za eksplozive. 

Toliko na hitro o tej pomembni novosti, ki bo vplivala na prodajo akumulatorjev. 

Če morda tudi vi potrebujete pomoč pri obvladovanju izzivov kemijske zakonodaje mi pišite. To vas ne stane nič, lahko pa vam prihraniti ogromno časa in denarja.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
Ostalo | 10. Feb 2021

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.