Kdaj morate posredovati PCN in ustvariti kode UFI? TUKAJ >>

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo
Nedavno objavljeno ""

UFI / PCN | 09. Feb 2021

Najprej poglejmo kako definiramo »barvo po naročilu«?

To je barva, ki je formulirana oziroma izdelana v omejenih količinah. Drugič, narejena je po meri za posameznega potrošnika ali strokovnega uporabnika. In končno, izdelana je na prodajnem mestu z niansiranjem ali mešanjem barv.

To v praksi pomeni, da potrošnik ali strokovni uporabnik pride do prodajnega mesta, kjer mu po naročilu mešalnica barv pripravi barvo po naročilu. Gre za trgovine, kjer lahko kupite barve, pri tem pa vam tudi zmešajo barvo po vašem okusu. V kolikor gre za prodajo na daljavo (npr. predhodno naročilo in prevzem v skladišču ali trgovini), se smatra, da takšna barva ni bila narejena na prodajnem mestu.

Kaj vse to pomeni za UFI kodo in PCN notifikacijo?

V takih primerih - pri prodaji barv po naročilu - ni potrebno generirati UFI identifikatorja in predložiti informacij centrom za zastrupitve. Velja pa sledeče:

V primeru barve po naročilu, za katero ni bila opravljena nobena predložitev v skladu s Prilogo VIII Uredbe (ES) št. 1272/2008 (Uredba “CLP”) in ni bil ustvarjen noben ustrezen enolični identifikator formule (UFI), se enolični identifikatorji formule za vse zmesi, ki jih barva po naročilu vsebuje v koncentraciji več kot 0,1 % in za katere velja obveznost prijave v skladu s členom 45, vključijo v dodatne informacije na etiketi barve po naročilu, kjer se navedejo skupaj in v padajočem vrstnem redu glede na koncentracijo zmesi v barvi po naročilu v skladu z določbami iz oddelka 5 dela A Priloge VIII.

Ko je koncentracija zmesi z enoličnim identifikatorjem formule v barvi po naročilu višja od 5 %, se v skladu z oddelkom 3.4 dela B Priloge VIII v dodatnih informacijah na etiketi barve po naročilu navede tudi koncentracija te zmesi poleg njenega enoličnega identifikatorja formule.

Žal zgornje razlage ne morem zapisati bolj poljudno. Ampak do sedaj ste že spoznali, da je kemijsko pravo precej kompleksno. Če morda tudi vi potrebujete pomoč pri obvladovanju teh izzivov mi pišite.
Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com

Nazaj

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.