Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

V tem prispevku bom uporabila malo več tehničnega besednjaka. Vseeno pa upam, da vam bo vse skupaj razumljivo in uporabno.

Začnimo s tem kar pravi zakonodaja.

Člen 45 Uredbe CLP št. 1272/2008 določa obveznosti neposredne predložitve oz. PCN notifikacije uvoznikom in nadaljnjim uporabnikom (formulatorjem zmesi) s sedežem v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP). EGP so države članice Evropske unije in Norveške, Islandije in Lihtenštajna.

Uvozniki in nadaljni uporabniki morate torej pred dajanjem nevarnih zmesi v promet ustreznemu imenovanemu organu predložiti informacije v skladu s Prilogo VIII k Uredbi CLP.

Kljub temu morajo vsi udeleženci v dobavni verigi zagotoviti, da bodo v promet dali zmesi, ki so v celoti v skladu z Uredbo CLP, kot je navedeno v členu 4(10) te uredbe.

To pomeni, da bodo morda morali distributerji (zlasti podjetja, ki zmesi preimenujejo, prepakirajo ali na novo označujejo, ali podjetja, ki zmesi prodajajo v drugi državi članici) predložitev izvesti sami, v kolikor ustrezne informacije niso vključene v dokumentacijo za predložitev, ki jo je izvedel njihov dobavitelj.

Upoštevajte še, da obveznosti nekaterih podjetij (in sicer podjetij, ki zmesi preimenujejo) niso bile dogovorjene oz. usklajene med vsemi pristojnimi organi držav članic EU. Zato priporočamo, da se sklicujete na Smernice k Prilogi VIII Uredbe CLP, kjer so na voljo podrobne informacije.

Sem dosegla namen in sedaj veste kdo ima obveznost predložitve?

Vabljeni, da ta (ali katerikoli drug) prispevek pošljete prijatelju ali sodelavcu, če menite, da jim pride prav.

Če pa sami potrebujete pomoč, mi lahko pišete na simona.miklavcic@bens-consulting.eu.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
UFI / PCN | 25. Oct 2020

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.