Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

V nekaterih primerih je lahko koristno, če za izpolnjevanje vaših zakonsko predpisanih obveznosti v členu 45 Uredbe ES 1272/2008 določite tako imenovanega »tujega uporabnika«.

O tem, kdo je zavezanec za predložitev informacij centrom za zastrupitve v harmonizirani obliki PCN notifikacije, smo že pisali v tem prispevku.

Namesto zavezanca pa lahko v sistemu IUCLID pripravi dosje tudi »tuji uporabnik«.
Tuji uporabnik je lahko podjetje (npr. BENS Consulting), ki ima s strani ECHE potrjen uporabniški račun in ga vi pooblastite, da za vas opravi obveznosti PCN notifikacije.

To podjetje (tuji uporabnik) bo potem v procesu PCN notifikacije pripravilo  potrebni dosje in ga oddalo v vašem imenu.

Zakaj bi za izvedbo PCN notifikacije pooblastili tretjo osebo?

Če potrebujete izvesti večje število PCN notifikacij, potem je vsekakor smiselno, da se temu posveti strokovnjak, ki pozna pasti in morebitne pomanjkljivosti pri pripravi in oddajanju PCN dosjeja.

Tako boste lahko prepričani, da bodo vaše zakonske obveznosti izpolnjene in vas v primeru inšpekcije ne bo rabilo nič skrbeti.

V kolikor ste nam pripravljeni prepustiti svoje skrbi glede izvedbe PCN notifikacij, smo vam z veseljem na razpolago. Pišete mi lahko na  luka.rifelj@bens-consulting.eu.  

 

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
UFI / PCN | 23. Oct 2020

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.