Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

S 1. 1. 2020 začnejo na ravni Evropske Unije veljati nove zahteve glede sporočanja podatkov in označevanja nevarnih zmesi za potrošniško uporabo. Govorim seveda o označevanju s kodo UFI in urejanju potrebne PCN notifikacije.

Vaše obveznosti do UFI in PCN so odvisne od vašega mesta v dobavni verigi. Več o tem smo pisali v tem prispevku.

Morda se 1. januar danes zdi še oddaljen, vendar izkušnje iz leta 2015 (prehod iz DPD na CLP) kažejo na to, da je treba s komunikacijo po dobavni verigi začeti čim prej.

Zato smo našim strankam v pomoč pripravili tri dopise v angleškem jeziku, ki jih preprosto kopirajo, prilagodijo svoji situaciji in pošljejo svojim dobaviteljem. Gre za naslednje dopise:

  1. Dopis za distributerje za ureditev UFI in PCN notifikacije za Slovenijo
  2. Dopis za distributerje za ureditev UFI in PCN notifikacije za nemoteno prodajo v Sloveniji in ostalih članicah evropskega gospodarskega prostora
  3. Dopis za proizvajalce / formulatorje zmesi

Res je, da UFI in PCN nalagata največ odgovornosti formulatorjem ter uvoznikom zmesi (proizvajalcem). Kljub temu pa imajo določene odgovornosti tudi podjetja, ki zmesi preimenujejo in prepakirajo.

Zato je pravočasna komunikacija po celotni dobavni verigi ključna, če želite januarja prihodnje leto nemoteno poslovati.

Dostop do zgornjih dopisov (in strokovnega znanja, ki vam omogoča lažje obvladovanje kemijske dokumnetacije)  je na voljo zgolj našim rednim mesečnim strankam.

Če tudi vi potrebujete pomoč pri urejanju zahtev kemijske zakonodaje, je morda čas, da stopite v stik z nami.

 

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
UFI / PCN | 11. Jun 2019

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.