Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Po finančnih analizah Bisnode za leto 2018 spada BENS Consulting med 5,7% najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji. Z drugimi besedami, med vsemi 171.786 registriranimi podjetji je zlato bonitetno odličnost doseglo le 9.773 podjetij.

Bisnode je namreč letos četrtič med vsemi gospodarskimi subjekti poleg najvišjega certifikata odličnosti AAA izluščil še zlata bonitetno odlična podjetja. Med te prestižne dobitnike sodi letos že drugič zapored tudi BENS Consulting.

Kako eminenten je ta seznam podjetij, pove podatek, da ta »zlati« standard v Sloveniji dosega zgolj 2,4% poslovnih subjektov ali 4.122 podjetij.

Kaj pomeni zlata boniteta odličnosti?

Bisnode pravi, da “zlata boniteta odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost med podjetji, ki boniteto odličnosti izkazujejo že tri leta zapored. Temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih.”

“Podjetje, ki izkazuje zlato boniteto odličnosti, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji.”

Kaj je naša skrivnost?

Gre za vrednote in načela, po katerih vsak dan živimo, delamo in se ravnamo.

Te vrednote niso navdih enega človeka ali enega trenutka.

So zmes osebnih prepričanj in skupinskih vrednot. Zapisali smo jih, ker verjamemo v transparentnost. Ker nam pomagajo pri vsakodnevnih izzivih in daljnosežnih odločitvah. Ker so razumljiva, enostavna in ne puščajo prostora za izgovore. In ker preverjeno delujejo.

V BENS Consultingu smo se zbrali ljudje, ki verjamemo v te vrednote in se po njih ravnamo tudi v vsakdanjem življenju. Vas zanima, katere vrednote so to? Spodaj smo jih našteli, vas pa vabimo k branju in razmisleku.

Z ljudmi ravnaj spoštljivo

Poslušajte svoje stranke in se učite od njih. Dajte jim čas, da vam povedo svoje zgodbe. Vzemite si čas in jih poslušajte. Poskušajte jih razumeti. Pomagajte jim rešiti njihove težave. In vedno bodite z njimi odkriti ter ravnajte z njimi tako, kot bi vi želeli, da oni ravnajo z vami.

Če daješ velike obljube, jih tudi izpolni

Vse, kar imaš, je tvoja beseda. To, kar obljubiš, izpolni. Če držiš svojo besedo, si zaupanja vreden, zanesljiv in je s teboj lahko delati. Držanje obljub je hrbtenica našega poslovanja. Dajemo velike obljube in v njihovo izpolnjevanje vlagamo veliko napora.

Ustvari pozitivno delovno okolje

Ljudem omogoči okolje za delo, v katerem bodo njihovi talenti, strasti in znanje prišli do izraza. Podpiraj, poslušaj, izobražuj jih in jim postavljaj izzive. Ob vsem tem pa ne pozabi, da je delo lahko tudi zabavno.

Deli srečo

Vsako leto del prihodka namenimo dobrodelnim ustanovam. Trdno verjamemo, da lahko pomagamo tudi na ta način. Z vračanjem skupnosti pomagamo tudi pri tem, da dobri nameni zaživijo. Ker si vsak zasluži priložnost.

Ta načela so preprosta in nedvoumna. Če nekaj tem preprosto razumljivim načelom ne ustreza, se tega enostavno ne lotimo.

Zlata boniteta odličnosti drugič zapored – poleg strank, naših zvestih podpornikov – je samo eden od zgovornih dokazov, da naša načela in vrednote delujejo.

 

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
Varnostni Listi ADR Biocidi REACH | 19. Jul 2018

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.