Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Pravkar sem se vrnil z dveh sestankov.

Mojo pozornost sta vzbudila predvsem različna pristopa obeh podjetij do strank.

Najbrž se sprašujete, kaj ima to opraviti z varnostnimi listi.

Videli boste, da več, kot ste mislili.

Obe podjetji se ukvarjata s prodajo kemikalij drugim podjetjem. Ob podjetji prodajata večinoma v tujino. Obe imata odlične izdelke.

Pa vendar eno podjetje iz leta v leto izgublja svoj tržni delež, drugo pa pospešeno raste. Zakaj je tako?

Medtem ko je prvo podjetje čakalo, da bi stranke prišle do njega, je drugo podjetje do strank pristopilo samo. Ponudili so jim brezplačne vzorce, politiko preprostega vračila denarja ter brezplačne varnostne liste.

Brezplačni vzorci so seveda dokazali kvaliteto njihovih izdelkov ter s tem povečali naklonjenost strank. Nič posebnega, kajne? Številna podjetja to počnejo.

Ampak tukaj nastopi tisto, kar je zares pomembno in naredi razliko ...

Drugo podjetje je poskrbelo tudi za zadnji korak v prodajnem procesu. Za kemijsko dokumentacijo. Za tisto »dolgočasno« delo, ki ga nihče na počne rad (ali pa ga celo sovraži).

Samo predstavljajte si.

Brezplačno prejmete že lokalno prilagojene varnostne liste (na katerih je celo vaš logotip) in pripravljene etikete, ki jih lahko takoj natisnete. Vse že izdelano in pripravljeno za uporabo.

Vse je torej pripravljeno, da izvedete prvo naročilo.

Povedano drugače, drugo podjetje je odstranilo vse ovire in tveganja, ki bi strankam preprečevala poslovanje z njimi. Kako? Tako, da so se postavili v njihovo kožo in razumeli skrbi ter pomisleke strank. In eden teh je tudi kemijska dokumentacija.

Pri naših prizadevanjih, da bi si izborili svoje mesto na trgu, pogosto pozabimo na ljudi, ki jim želimo prodajati. In ravno zgodbi teh dveh podjetji danes sta me opomnili, da je treba vedno misliti tudi na stranke.

Pri samih izdelkih vam ne morem pomagati, lahko pa vam ponudim brezplačni preizkus storitve, ki podjetjem, kot je vaše, pomagajo vsak dan.

Sporočite mi, če bi tudi vi prihranek časa raje porabili za grajenje odnosa s strankami.

Lahko vam pomagamo.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
Varnostni Listi | 08. May 2018

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.