Zatražite svoju individualnu ponudu za bezbednosne listove ovde >>

Počnite sa prodajom svojih biocida pre konkurencije!

U najkraćem mogućem roku za Vas izrađujemo dosije za uspešnu registraciju Vašeg biocida!

Od 1996. godine uspešno smo prijavili više od 30 % svih biocida
na slovenačkom, hrvatskom i srpsokm tržištu. I zato Vam možemo pomoći da što pre postignete rezultate koji su značajni za Vas – prodaja u najkraćem roku!


Šta u okviru upisa biocida na privremenu listu možemo da uradimo za Vas?

Najpre ćemo porazgovarati sa Vama. To nam omogućava da se upoznamo sa Vašim očekivanjima. Svoj rad potom prilagođavamo tako što ćemo ispuniti Vaše ciljeve u zadatim rokovima. Istovremeno Vam predlažemo rešenja koja su za Vas možda još pogodnija i daju Vam veći manevarski prostor

Zatim Vam pomažemo da informacije potrebne za izradu dosijea dobijete u najkraćem mogućem roku. To znači da:

 • pregledamo vašu celokupnu dokumentaciju,
 • radimo procenu realnog stanja,
 • nudimo vam i pomoć i savetovanje prilikom nabavljanja dokumentacije koja nedostaje.

Tako uz sebe uvek imate savetnika koji vam pomaže savetima i usmerava vas prilikom nabavljanja neophodne dokumentacije.

Na taj način moćete da uštedite mnogo vremena i omogućite nam da uslugu – pripremu zahteva sa prilozima – obavimo u roku od tri dana. Posle podnošenja zahteva preuzimamo komunikaciju sa ministarstvom da možemo što pre da zaključimo postupak.

Usluga uključuje i pripremu etiketa, koje su sastavni deo dokumentacije za biocid. Etikete možemo i prilagoditi dimenzijama Vaših proizvoda i pripremiti ih za štampu.

Na kraju, adekvatno izrađene dosijee podnosimo Ministarstvu zaštite životne sredine i vodimo postupak registracije biocida.

Pozovite +381 11 63 08 146 i još danas ugovorite sastanak

Registracija biocida Sanosil Super 25 Ag i njegovih preparata bila je, zbog specifičnog sastava proizvoda, izuzetno zahtevan projekat. I pored toga smo, uz Vaš kvalitetan i stručan pristup radu, kao i profesionalan odnos, uspešno okončali postupke registracije i izradu potrebnih etiketa i dokumentacije. Celokupan rad je obavljen u izuzetno kratkom vremenskom roku, što nam sada omogućava brz izlazak na tržište i neometan rad.


Ivan Sodnik, direktor
Valter d.o.o.

Često postavljana pitanjaŠta su biocidni proizvodi?

Biocidni proizvod označava bilo koju supstancu ili smesu u obliku u kojem se dostavlja korisniku koja se sastoji od jedne ili više aktivnih supstanci i namenjena je uništavanju, odbijanju ili neutralizaciji štetnih organizama, sprečavanju njihovog delovanja ili uklanjanju ovih organizama.

Postoje dva kriterijuma za klasifikaciju proizvoda kao biocidnog proizvoda:

 • Proizvod mora da sadrži aktivnu supstancu koja je dozvoljena za jednu ili više biocidnih namena. Aktivna supstanca deluje pod kontrolom na štetne organizme biološkim ili hemijskim načinom delovanja.
 • Proizvod mora da se koristi samo u određenu svrhu, npr. za uništavanje bakterija, odbijanje komaraca. Kod biocidnih proizvoda sadržaj etikete je od suštinske važnosti. Samo jedna reč na etiketi može da napravi razliku.

Koje vrste biocidnih proizvoda poznajemo?

Poznajemo 23 različite vrste biocidnih proizvoda. Najčešći biocidni proizvodi su:

 • Insekticidi: proizvodi namenjeni uništavanju muva, komaraca i insekata;
 • Konzervansi: hemikalije koje se koriste kao konzervansi u proizvodima i materijalima (npr.: boje i lakovi, detergenti, omekšivači...)
 • Dezinfekciona sredstva: sredstva za čišćenje i slični proizvodi koji se koriste za dezinfekciju površina, materijala, opreme i sredstva za dezinfekciju ruku i slični proizvodi za ličnu higijenu ljudi;
 • Atraktanti, repelenti: proizvodi koji se koriste za odbijanje ili privlačenje štetočina (npr. insekata).

Kako biocidni proizvodi mogu da se reklamiraju?

Samo upotreba biocidnih proizvoda koji imaju odgovarajuću dozvolu za promet mogu da se reklamiraju, preporučuju i savetuju.

Kada se biocidni proizvodi reklamiraju, svaka reklama mora da sadrži sledeći tekst:

"Bezbedno koristiti biocidni proizvod. Pre korišćenja pročitaj etiketu i podatke o proizvodu." Rečenice moraju jasno da se vide i pročitaju s obzirom na celu reklamu.

Oglašivači u propisanim rečenicama mogu da zamene reč "biocidi" jasnim pozivanjem na vrstu proizvoda koja se reklamira.

Reklame za biocidne proizvode ne smeju da predstavljaju proizvod na način koji obmanjuje u vezi sa rizicima kojima se ispostavlja zdravlje ljudi, zdravlje životinja ili životna sredina ili u vezi sa njegovom efikasnošću.

Reklame za biocidni proizvod nikako ne smeju da sadrže izjave "biocidni proizvod manjeg rizika", "netoksičnan", "bezopasnan", "prirodnan", "ekološki", "bezopasnan za životinje" ili bilo kakvu drugu sličnu oznaku.

Šta su tretirani proizvodi?

"Tretirani proizvod" označava bilo koju supstancu, smešu ili proizvod koji je tretiran jednim ili više biocidnim proizvodima, odnosno koji ih namerno sadrži. Tretirani proizvod čija je primarna funkcija biocidna smatra se biocidnim proizvodom.

Tretirani proizvod ne sme da se plasira na tržište, osim ako su sve aktivne supstance u biocidnom proizvodu koje se koriste za tretiranje proizvoda ili ih tretirani proizvod sadrži uključene na spisak odobrenih aktivnih supstanci za tu vrstu proizvoda i ako su dobijene od dobavljača koji se nalaze na spisku iz člana 95 BPR

Lice koje je odgovorno za plasiranje tretiranog proizvoda na tržište na etiketi mora da obezbedi:

 • izjavu da tretirani proizvod sadrži biocidne proizvode;
 • biocidna svojstva tretiranog proizvoda, ako su dokazana;
 • nazive svih aktivnih supstanci koje sadrže biocidni proizvodi;
 • nazive svih nanomaterijala koje biocidni proizvodi sadrže iza kojih dolazi reč "nano" u zagradi;
 • sva uputstva za upotrebu, uključujući i sve mere predostrožnosti koje treba usvojiti zbog biocidnih proizvoda kojima je tretirani proizvod tretiran ili ih tretirani proizvod sadrži.
X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.