Zatražite svoju individualnu ponudu za bezbednosne listove ovde >>

Očekivano, pojavilo se nekoliko poteškoća u razumevanju i ispunjavanju ovih obaveza.

Kada radimo sa klijentima na ovom području, redovno uočavamo dve greške. I jedna i druga mogu da vas koštaju puno novca i ugroziti vaš ugled.

Prva greška koja može da vas skupo košta je "prazan" UFI kod ili "prazan" UFI identifikator.

To se događa kada generišete UFI kod pomoću UFI generatora. Zatim dodate novi UFI kod na etiketu, misleći da to nije tako teško kao što ste u početku mislili.

Zapravo još niste ništa uradili jer je UFI generator samo alat koji vam omogućava dobijanje UFI koda. Dobićete 16-znakovni kod koji se naziva jedinstveni identifikator formule (unique formula identifier ili UFI), ali ovaj je kod "prazan" jer za njega niste napravili PCN notifikaciju. Kao rezultat toga, nije obavljeno obavezno prijavljivanje podataka o opasnostima smeše centru za kontrolu trovanja.

U vezi s tim, UFI generator ne proverava je li ovaj novo generisani UFI kod povezan s određenom PCN notifikacijom. Osim toga, ne potvrđuje da je notifikacija uspešno izvedena.

Dobijanje UFI koda je početak, međutim, još uvek morate sami da izvedete teži deo koji je vezan uz PCN notifikaciju. (Ako trebate pomoć oko ovoga, pošaljite mi e-mail).

Druga greška je obaviti PCN notifikaciju samo za jednu zemlju, misleći da se odnosi na sva tržišta na kojima prodajete svoje proizvode.

Ovo nije slučaj. Morate izvesti PCN notifikaciju za svaku državu posebno. To je jedan od razloga zašto se ECHA (Evropska agencija za hemikalije) odlučila za usklađeni način pružanja informacija različitim centrima za kontrolu trovanja. U ovoj brošuri ECHA-e možete saznati više o tome kako da pripremite i predate informacije centrima za kontrolu trovanja.

Ako i nakon čitanja još uvek ne znate odakle da počnete ili jednostavno nemate vremena za efikasno i ispravno izvršavanje obaveza UFI i PCN notifikacija, možda je vreme da stupite u kontakt sa mnom. Ne košta vas ništa, ali može vam uštedeti puno vremena i novca.

Ograničavanje odgovornosti:
Informacije na ovom blogu pripremljene su sa najvećom mogućom pažnjom, međutim, nije reč o (hemijskom) savetovanju, zato ponuđač ne preuzima nikakvu odgovornost ili garanciju za pravilnost, tačnost i ažurnost objavljenog sadržaja. Ukoliko vam je potreban savet za konkretan slučaj, možete da nam pišete na
dragana@bens-consulting.com
Drugo | 18. Nov 2021

  • Sve
  • Bezbednosni listovi
  • UFI / PCN
  • ***adr***
  • Biocidi
  • REACH
  • Drugo

Nazad

Bens Blog

Kako možete naša iskustva okrenuti u svoju korist - besplatni stručni materijali, koji su kratki a sadržajni i koji će vama biti od pomoći pri vašem radu.

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.