Zatražite svoju individualnu ponudu za bezbednosne listove ovde >>

U ovom članku ću vam kratko predočiti kakve su se promene desile u bezbednosnom listu. Naime, 12.11.2021. se promenio Pravilnik o preventivnim merama za zdrav i bezbedan rad pri izlaganju hemijskim materijama. Stupa na snagu osmog dana od izlaska u Službenom Glasniku. Što znači da se te promene već polako primenjuju. Izmene u ovom Pravilniku se najviše odnose na GVI (granične vrednosti izloženosti na radnom mestu) i KGVI (kratkotrajne granične vrednosti izloženosti) u poglavlju 8. Nekoliko supstancije je dodato na spisak, kao što je na primer etil acetat.

To znači da ćete morati da radite reviziju bezbednosnog lista za svaki proizvod koji sadrži tu supstancu. Ovo uopšte nije lak posao da se radi ručno, a posebno ako imate i nekoliko stotina takvih bezbednosnih listova. Za naše klijente mi ovaj posao radimo automatski. Svi koji imaju uslugu ChemiusExpert će imati automatski ažurirane bezbednosne listove i ne moraju to da rade ručno, u Wordu ili nekom drugom praistorijskom programu.

Ukoliko imate probleme sa bezbednosnim listovima, a nemate vremena za njihovo ažuriranje, pozovite i probajte kako mi to radimo. Možda vam se dopadne, a neće vas ništa koštati. Jer kod nas jedan bezbednosni list dobijate besplatno.

Ograničavanje odgovornosti:
Informacije na ovom blogu pripremljene su sa najvećom mogućom pažnjom, međutim, nije reč o (hemijskom) savetovanju, zato ponuđač ne preuzima nikakvu odgovornost ili garanciju za pravilnost, tačnost i ažurnost objavljenog sadržaja. Ukoliko vam je potreban savet za konkretan slučaj, možete da nam pišete na
dragana@bens-consulting.com
Bezbednosni listovi | 22. Nov 2021

  • Sve
  • Bezbednosni listovi
  • UFI / PCN
  • ***adr***
  • Biocidi
  • REACH
  • Drugo

Nazad

Bens Blog

Kako možete naša iskustva okrenuti u svoju korist - besplatni stručni materijali, koji su kratki a sadržajni i koji će vama biti od pomoći pri vašem radu.

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.