Zatražite svoju individualnu ponudu za bezbednosne listove ovde >>

„Prazan“ UFI kod ili „prazan“ identifikator UFI je jedna od najčešćih grešaka kada je u pitanju ispunjavanje obaveze PCN prijave.

UFI kod je "prazan" ako za njega nije predata PCN prijava ili ne postoji obaveza prijavljivanja informacija o opasnim svojstvima smeše centru za kontrolu trovanja.

Treba da budete svesni da je UFI generator samo alat koji vam omogućuje dobijanje UFI koda. No, to ne znači da generator proverava je li taj UFI kod vezan uz određenu PCN prijavu i da li je ona uopšte bila uspešno predata.

Pogledajmo konkretan primer s posledicama korišćenja "praznog" UFI koda.

Dodelite "prazan" UFI kod vašoj smeši i dodajte ga na etiketu. To je dakle UFI kod bez PCN prijave. Recimo da formulator (dalji korisnik) želi vašu smešu koristiti kao smešu u smeši (SiS). Informacije o vašoj smeši još nisu dostavljene i stoga se formulator bavi "praznim" UFI kodom koji je pronašao na vašoj etiketi i koji bi sada želio da koristi u PCN prijavi za svoju smešu.

No, „prazan“ UFI sprečava centar za kontrolu  trovanja da uspostavi vezu sa svim informacijama o smeši. To sprečava bržu i bolju prvu pomoć, što je bio jedan od osnovnih ciljeva uspostavljanja UFI / PCN postupka.

Zato formulator (dalji korisnik vaše smeše koji je koristi kao sirovinu) ne sme koristiti vaš UFI kod prilikom predaje PCN prijave o svojoj smeši jer je on „prazan“. Tako se na vaš "prazan" UFI kod ne bi smelo pozivati ​​u postupku PCN prijave. Da bi uspešno izveo PCN prijavu za svoju smešu, morate mu dati informacije o 100 % sastavu vaše smeše.

Da biste to izbegli, najbolje rešenje nije generisanje "praznog" UFI koda, već predavanje potpune PCN prijave za vašu smešu. U tom slučaju, formulatorima koji koriste vašu smešu za proizvodnju novih smeša ne trebate da date 100% sastav vaše smeše.

Ako ne znate odakle početi ili nemate vremena za efikasno i ispravno predavanje PCN prijava (takođe i ažuriranje), možda je vreme da nam pišete.

Ograničavanje odgovornosti:
Informacije na ovom blogu pripremljene su sa najvećom mogućom pažnjom, međutim, nije reč o (hemijskom) savetovanju, zato ponuđač ne preuzima nikakvu odgovornost ili garanciju za pravilnost, tačnost i ažurnost objavljenog sadržaja. Ukoliko vam je potreban savet za konkretan slučaj, možete da nam pišete na
dragana@bens-consulting.com
UFI / PCN | 02. Nov 2021

  • Sve
  • Bezbednosni listovi
  • UFI / PCN
  • ***adr***
  • Biocidi
  • REACH
  • Drugo

Nazad

Bens Blog

Kako možete naša iskustva okrenuti u svoju korist - besplatni stručni materijali, koji su kratki a sadržajni i koji će vama biti od pomoći pri vašem radu.

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.