Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

UFI in PCN notifikacije

PCN notifikacija postaja vse bolj pomembna za podjetja, ki se ukvarjajo z nevarnimi zmesmi. Z letom 2025 bo ta postopek obvezen za vse proizvode v Evropski uniji. Če se pri tem znajdete v zagati, vam lahko pomagamo.

Kaj pomeni PCN notifikacija?

PCN notifikacija je postopek, s katerim podjetje poskrbi, da informacije o nevarnih zmeseh pridejo do enotne evropske baze centrov za zastrupitve. Tako zagotavljamo varnost in zdravje uporabnikov teh zmesi.

Več >>


Kaj je UFI koda?

UFI koda pomeni Unique Formula Identifier oziroma unikatni identifikator formulacije. Gre za 16-mestno kodo, ki je navedena na etiketah nevarnih proizvodov in v varnostnih listih. UFI koda omogoča natančno sledenje in identifikacijo zmesi.

Več >>


Kdo je zavezan k PCN notifikacijam?

Za PCN notifikacije so odgovorni vsi uvozniki in proizvajalci zmesi, ki svoje izdelke prodajajo v Evropski uniji, pa tudi podjetja, ki zmesi prepakirajo ali preimenujejo. UFI kodo podjetje ustvari s svojo davčno številko, nato pa v postopku notifikacije vnese natančne informacije o sestavi in nevarnostih kemikalije.

Več >>


Katere zmesi zapadejo pod PCN?

PCN notifikacija je obvezna za zmesi, ki so nevarne za zdravje (označene s stavkom o nevarnosti: H3XX) in za zmesi s fizikalnimi nevarnostmi (označene s stavkom o nevarnosti: H2XX). Ni pa obvezna za zmesi, ki so razvrščene le kot nevarne za okolje (označene s stavkom o nevarnosti: H4XX).

Več >>


Katere podatke potrebujete za uspešno PCN notifikacijo?

Za uspešno PCN notifikacijo morate zagotoviti pravilne in točne podatke, kot so varnostni list, ECHA račun, embalaža in države za prijavo.

Več >>


Kakšni so dodatni (skriti) stroški PCN notifikacij?

Pozor! Nekatere države v EU/EEA, kot so Madžarska, Italija, Irska in Belgija, zahtevajo dodatna plačila za PCN notifikacije. Stroške nosi podjetje samo, vsaka država pa ima svoj postopek.

Več >>


Kaj so posodobitve PCN notifikacij?

Posodabljanje informacij v PCN notifikaciji je nujno, če pride do sprememb proizvoda. Ta postopek se imenuje posodobitev PCN notifikacije in zagotavlja, da so vsi podatki vedno ažurni.

Več >>


Poskrbite, da bodo vaše nevarne zmesi ustrezno prijavljene in varne za uporabo!

Zato nas pokličite na +386 41 979 800 in zahtevajte svojo ponudbo.
V 48 urah boste prejeli neobvezujočo osebno ponudbo.

V naši 21-letni zgodovini smo pomagali že preko 200 podjetjem iz vseh vej kemijske industrije. Od Nuklearne elektrarne Krško do inovativnih, majhnih in srednje velikih podjetij. Od samostojnih podjetnikov do največjega premaznika na svetu.

Prednost je v naši fleksibilni organizaciji, ki nam omogoča, da se vam prilagodimo in zagotavljamo brezskrbno poslovanje.

Pokličite 041 979 800 in se še danes dogovorite za sestanek

Kar nekaj časa smo sami prebirali uredbe in zakone o kemikalijah, a smo kmalu ugotovili, da potrebujemo strokovnjake ne samo na področju kemije, ampak tudi pravnike. Naj se vam na kratko iskreno zahvalim za vašo strokovnost, poštenost in iskrenost. Zelo prijetno me je presenetila tudi vaša pripravljenost prisluhniti idejam in predlogom naročnika VL, oziroma poslovnega partnerja.


Ljuba Eržen
ECOT d.o.o.

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.