Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Edini zastopnik

Postopke, ki so prepisani z Uredbo REACH, lahko izvajajo samo podjetja s sedežem v EU. Na drugi strani to pomeni, da tuja podjetja sama ne morejo izvesti predpisanih postopkov — na primer pred-registracije ali registracije.

Za nemoten izvoz v EU
imajo na voljo dve možnosti

 • 1

  Vse obveznosti po REACH–u
  lahko prepustite svojim uvoznikom

  V tem primeru mora vsak uvoznik v EU posebej (pred)registrirati snov, ki jo želi uvažati in tudi sam pokriti stroške. Tak uvoznik tako postane lastnik registracije in lahko kupuje snov od kateregakoli proizvajalca izven EU. Z drugimi besedami, tak uvoznik lahko kadarkoli zamenja proizvajalca.

 • 2

  Imenujejo edinega zastopnika

  ki v imenu proizvajalca (pred)registrira snovi, ki jih proizvajajo. Tako edini zastopnik z registracijo pokriva vse uvoznike v EU. Uvoznikom zato ni potrebno opraviti (pred)registracije. V tem primeru pa posamezni uvoznik ne more prosto menjavati dobaviteljev (če ti nimajo urejene dokumentacije ali pa za to poskrbi sam).

Evropska unija je precej velik trg, zato vsem tujim podjetjem svetujemo, da ničesar ne prepuščajo naklučju. Priporočljivo je, da sami obdržijo kontrolo nad dejavnostmi, od katerih je odvisna njihova usoda na evropskem trgu.


Prednost določitve edinega zastopnika

Proizvajalcu izven EU omogočamo, da v celoti obdrži kontrolo in ob minimalnih stroških uredi vse potrebno, da lahko prosto prodaja svoje kemikalije na evropskem trgu.

Tuj proizvajalec nas lahko, kot edinega zastopnika, pooblasti, da izvedemo vse potrebne postopke, ki jih zahteva Uredba REACH.

Latnik registracije je v tem primeru tuje podjetje, saj je le-to tudi plačnik vseh storškov. Mi, kot edini zastopnik, smo samo „podaljšana roka” tistega, ki nas je pooblastil.

Urejena dokumentacija zagotavlja prednost

Evropski uvozniki se zavedajo, da z uvozom kemikalij, ki ne izpolnjujejo zahtev REACH-a, vse obveznosti prevzamejo nase. Večina uvoznikov zato veliko raje kupuje od tistih podjetij, ki so poskrbela za REACH. Taka podjetja imajo zato prednost pred vsemi drugimi.

Izbira naše storitve — edinega zastopnika — tujemu podjetju omogoča, da si z eno potezo zagotovi vse za nemoteno prodajo kemikalij na evropskem trgu:

 • gledano „skozi oči” REACH-a, si zagotovi podoben status kot drugi evropski proizvajalci ali uvozniki,
 • pridobi partnerja z dolgoletnimi izkušnjami na področju REACH-a.

Pokličite 041 979 800 in se še danes dogovorite za sestanek

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.