Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Podaljšan rok za pregled EU biocidnih snovi do konca 2030

Kot je bilo pričakovano, je bil delovni program za sistematično preverjanje vseh obstoječih biocidnih aktivnih snovi v Evropski uniji podaljšan do 31. decembra 2030.

Celotno besedilo uredbe je na voljo tukaj - DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2024/1398 z dne 14. marca 2024 o spremembi Uredbe (EU) št. 528/2012 Evropskega parlamenta in Sveta glede nadaljnjega podaljšanja delovnega programa za sistematično preverjanje vseh obstoječih biocidnih aktivnih snovi.

Razlog za podaljšanje je naveden v uredbi "Glede na to, da delovni program ne bo dokončan do 31. decembra 2024, je treba njegovo trajanje podaljšati. Po razpravi s strokovnjaki pristojnih organov držav članic o biocidnih proizvodih Komisija meni, da je primerno podaljšati trajanje delovnega programa."

Torej je na voljo več časa, da se vse obstoječe aktivne snovi iz delovnega programa  pregledajo in odobrijo ali ne odobrijo za posamezne vrste biocidnih proizvodov.

To v bistvu pomeni, da je bila vaša priložnost za dajanje biocidov na trg, ki vsebujejo te aktivne snovi za te vrste proizvodov, podaljšana – z 31. decembra 2024 na 31. december 2030 – odvisno od tega, kdaj bo določena aktivna snov dejansko odobrena ali ne bo odobrena za uporabo v biocidih.

Če potrebujete pomoč pri krmarjenju po zapleteni biocidni zakonodaji v EU, nam na info@bens-consulting.eu napišite e-mail in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Avtor fotografije pressfoto iz Freepik


Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Biocidi | 22. May 2024

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.