Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Da zagotovimo uspešno PCN notifikacijo proizvoda, moramo najprej poskrbeti za pravilnost in točnost podatkov. V spodnjem sestavku je navedeno katere podatke potrebujemo za uspešno PCN notifikacijo:

# Potrebni podatki

1.

Podatki o podjetju
Ime podjetja, naslov podjetja, poštna številka in kraj, država, davčna številka s pripisanimi črkami.

2.

Varnostni list
Varnostni list mora biti v skladu z Uredbo (ES) št. 1272/2008. Varnostni list je treba predložiti v matičnem jeziku države kamor prijavljate proizvod. Tukaj lahko pogledate, katere države sprejemajo angleščino in katere ne.

3.

Podatki v 3. oddelku varnostnega lista
Podatki v oddelku 3 morajo biti pravilno navedeni: ES in/ali CAS in/ali REACH številka, točna koncentracija sestavine (%, ppm, g/L) ter razvrstitev in označitev sestavine v skladu z Uredbo (ES) št. 1272/2008. Če ima sestavine mejne vrednosti, se pripišejo tudi te.
Najnižja možna skupna koncentracija sestavin je 70%, najvišja možna skupna koncentracija sestavin pa 100%.

4.

Podatki v 9. oddelku varnostnega lista
Obvezne informacije v oddelku 9 so vrednosti pH, če je izdelek topen v vodi; barva.

5.

ECHA račun
Ker se prijava PCN izvaja prek portala ECHA, sta za dostop do računa ECHA potrebna uporabniško ime in geslo. Če ga še nimate, ga bo za vas ustvarila ekipa Bens Consulting-a.

6.

Ime in priimek kontaktne osebe v podjetju
Kontaktna oseba je kontakt za nadaljnja vprašanja s strani Centra za zastrupitve o izdelku.

7.

Dodatna koda izdelka
Če imate izdelek označen z lastno dodatno kodo izdelka, nam to številko tudi pošljete.

8.

Uporaba izdelka
Uporaba izdelka je lahko industrijska, splošna ali profesionalna. Hkrati je mogoče našteti dve ali več uporab.

9.

Embalaža in embalažne enote
Za vsak proizvod posebej je potrebna embalaža (steklenica, plastična posoda, kartuša,...) in embalažna enota (g, mL, ...)

10.

Države za prijavo
V katere države želite prijaviti izdelek (EU, EEA, EU/EEA).

Če potrebujete pri vaših PCN notifikacijah pomoč, mi enostavno pošljite mi kratko elektronsko sporočilo na naslov spela.hudobivnik@bens-consulting.eu.

Verjamem, da vam bomo lahko pomagali hitro inkvalitetno rešiti PCN notifikacije. S tem boste prihranili veliko časa, energije in neprijetnosti pri morebitnih neuspešnih PCN notifikacijah.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
UFI / PCN | 16. Oct 2023

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.