Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Pripravljeni na PCN Notifikacije leta 2024?

Na Bens Blogu smo že izčrpno obravnavali tematiko PCN notifikacij. V drugi polovici leta 2023 pričakujemo, da PCN notifikacije ne bi smele več zastavljati večjih vprašanj. Kljub temu pa se nepreklicno približuje rok, določen na 1. januar 2024 oziroma na 1. januar 2025.

1. januar 2024 ima poseben pomen v kontekstu PCN notifikacij. Ta datum predstavlja rok za notifikacijo zmesi, ki so namenjene izključno za industrijsko uporabo. Vendar pa velja omeniti, da obstaja izjema, ki omogoča podaljšanje tega roka. V kolikor je proizvod za industrijsko uporabo pravilno prijavljen preko spletnega portala Urada za kemikalije najkasneje do 1. januarja 2024, se rok za obvezno PCN notifikacijo podaljša za dodatno leto, in sicer do 1. januarja 2025.

Pripravljeni na PCN Notifikacije leta 2024?

Ne glede na izjemo in podaljšane roke je pravočasno ukrepanje ključnega pomena. Pravočasna in natančna PCN notifikacija ne koristi le podjetjem in proizvajalcem, temveč tudi širši skupnosti in okolju. S tem je omogočeno pravilno ukrepanje in zagotavljanje ustrezne prve pomoči v primeru nesreče oziroma izrednega dogodka. 

Razumemo, da je reševanje te situacije lahko zamudno in zahtevno. Zato smo tu, da vam pomagamo in olajšamo postopek. Če nam pošljete kratko elektronsko sporočilo na naslov spela.hudobivnik@bens-consulting.eu, vam lahko nudimo strokovno pomoč, ki vam bo prihranila veliko časa, energije in morebitnih težav. Ne oklevajte se obrniti na nas, saj smo tu, da vas podpremo. 

Avtor originalne fotografije fabrikasimf portal Freepik

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
UFI / PCN | 01. Sep 2023

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.