Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Dobili smo zalogo proizvodov s starim trgovskim imenom. Kaj moram narediti, da jih bom lahko prodajal?

Znašli ste se v situaciji, v kateri ste pripravili varnostne liste, etikete, uredili prijave na Urad za kemikalije (ISK prijava) in Poison Center Notification (PCN notifikacija) za proizvode pod novim trgovskim imenom. Vendar pa vam je dobavitelj poslal zalogo proizvodov, ki nosijo staro trgovsko ime. Ta nepričakovana razlika med trgovskimi imeni lahko povzroči neželene posledice in sankcije.

Da bi se izognili morebitnim težavam, je ključnega pomena, da se varnostni listi in etikete uskladijo z ustreznim trgovskim imenom. V tem primeru je potrebno poskrbeti, da se izdela nov varnostni list, ki vsebuje pravilno trgovsko ime. Če ste vi tisti, ki boste prodajali izdelek v Sloveniji pod novim trgovskim imenom, je nujno, da to ime obvezno prijavite na Uradu za kemikalije (ISK prijava).

Kar zadeva prijavo na Poison Center Notification (PCN prijava), imate dve možnosti.

  1. Najprej lahko prosite dobavitelja, da k obstoječi prijavi doda tudi državo Slovenijo. S tem se bo zagotovilo, da so izpolnjene zahteve za PCN notifikacijo.
  2. V kolikor dobavitelj ne želi sodelovati ali ni pripravljen posodobiti prijave, boste morali sami poskrbeti za PCN notifikacijo.

Razumemo, da je reševanje te situacije lahko zamudno in zahtevno. Zato smo tu, da vam pomagamo in olajšamo postopek. Če nam pošljete kratko elektronsko sporočilo na naslov spela.hudobivnik@bens-consulting.eu, vam lahko nudimo strokovno pomoč, ki vam bo prihranila veliko časa, energije in morebitnih težav. Ne oklevajte se obrniti na nas, saj smo tu, da vas podpremo.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Varnostni Listi | 16. Jun 2023

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.