Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Kako smo podjetju prihranili 1.196,56 € v samo 2 urah in 23 minutah?

Ne, to ni kakšno zvito trik vprašanje. 

Če vam je uspeh pomemben, je to nekaj kar želite vedeti. 

Ta resnična zgodba pojasnjuje, zakaj ... 

Včeraj nas je kontaktiralo podjetje, ki je iskalo pomoč pri pripravi na razpis, na katerem želi sodelovati. 

Nujno so potrebovali izdelavo dveh varnostnih listov, prilagojenih hrvaškim predpisom. (Poleg tega so želeli, da jih še prijavimo na Hrvaškem inštitutu za javno zdravje - HZJZ). 

Povedali so nam, da že imajo varnostne liste v svojem jeziku. Ko smo pogledali te varnostne listine, je imel vsak od njiju po 64 strani; skupaj kar 128 strani. Želeli so pridobiti ponudbo prevajalske agencije in naš honorar za prilagoditev teh varnostnih listov. Vztrajali so, da je to potrebno za sodelovanje v razpisnem postopku. 

No, ponudba prevajalske agencije za ta dva vrnostna lista je bila 1.436,56 €. In rok je bil 8 delovnih dni. 

Vendar te ponudbe nismo kar na slepo potrdili. 

Podjetje smo najprej prosili za nekaj časa. Sicer so bili malce začudeni nad tem predlogom ampak so vseeno pristali na to. 

Dragica, direktorica BENS Consulting Hrvaška (dragica.valek-grasovec@bens-consulting.eu) je pomagala številnim podjetjem pri razpisih. Začutila je, da nekaj ni v redu in je zato vse skupaj ustavila na tej točki. 

Dragica je vedela, da do zdaj na Hrvaškem ni bilo obvezno, da bi bil razširjeni varnostni list del razpisne dokumentacije. Zadostujejo le »navadni« varnostni listi. Po pregledu razpisne dokumentacije je Dragica ugotovila, kar je sumila. Tukaj je izvleček razpisne dokumentacije, ki se nanaša na del SDS: 

Preveden varnostni listi v hrvaški jezik.

Da bi opravili tehnično oceno, mora biti varnostni list za oba izdelka registriran in certificiran pri Hrvaškem inštitutu za javno zdravje (HZJZ). 

Tako se je Dragica vrnila k podjetju in rekla, da jim lahko BENS Consulting pomaga v krajšem času in z le delčkom prejšnjih stroškov prevoda. Podjetje je plačalo samo 120€ na varnostni list, ki so jih prejeli v nekaj dneh. 

Če se vrnem na začetni naslov – Dragica je temu podjetju zaradi znanja in izkušenj, ki jih ima, v samo 2 urah in 23 minutah prihranila 1.196,56 €. To so resnični merljivi prihranki, ki jih lahko investira to podjetje drugje. 

In zakaj sem vam povedal to zgodbo? 

Ker je recesija (vsaj po medijih) za vogalom. In čeprav lahko lahko delate še bolj pridno, hitrejše in dlje časa, to ne spremeni dejstva, da še vedno delate napačne stvari. 

Preprosto ne more nadomestiti dejstva, da ne delate pravih stvari na najboljši možni način. In med tem, kar mislite, da je potrebno, in tem, kar je resnično pomembno, je velika razlika. 

Ta včerajšnja zgodba dokazuje moč in dodano vrednost nekoga, ki svoj posel pozna do obisti. 

Če tudi vi ne želite izgubljati časa, denarja in ugleda, potem vam lahko učinkovito pomagamo. Oddaljeni smo le en kratek e-mail.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Varnostni Listi Ostalo | 08. Jun 2023

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.