Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Kako se lahko prepričate, da so prejeti varnostni listi res izdelani v skladu z Uredbo 878/2020?

Pri ugotavljanju, ali so prejeti varnostni listi res izdelani v skladu z Uredbo 878/2020, lahko uporabite nekaj preprostih metod:

  1. Preverite, ali na varnostnih listih obstaja oznaka Uredbe 878/2020, ki potrjuje skladnost z Uredbo 878/2020. Ta oznaka je lahko navedena v zgornjem delu varnostnega lista in potrjuje, da je bil varnostni list izdelan v skladu z zahtevami uredbe. Običajno se naziv Uredbe 878/2020 navaja v oddelku 15 v varnostnem listu.
  2. Preverite, ali je na varnostnem listu naveden datum izdelave. Če je bil varnostni list izdelan pred datumom sprejetja Uredbe 878/2020, to kaže, da varnostni list ni skladen z uredbo.
  3. Preverite vsebino varnostnih listov. Kako lahko na hitro preverite, če je vsebina ustrezna, si lahko preberete tukaj.

Upam, da vam bodo te metode pomagale pri razlikovanju »starih« in »novih« varnostnih listov.

Če pa imate ob tem kakršnokoli vprašanje glede ustreznosti varnostnih listov, mi  enostavno pišite na simona.miklavcic@bens-consulting.eu.


Avtor fotografij Elisa Ventur iz Unsplash


Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Varnostni Listi | 24. Mar 2023

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.