Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Products’ composition has changed – do we relabel old products with new UFI code?

V skupini ECHA na LinkedIn-u sem našel zanimivo vprašanje, ki bi vas utegnilo zanimati. In ker vsi ne spremljajo natančno teh skupin, sem se odločil deliti svoje misli in priporočila v tem prispevku.

Tukaj je konkretna situacija in vprašanje glede UFI (citiram v nadaljevanju):

»Če ima proizvod novo sestavo, je to treba prijaviti. Dobite novo UFI kodo.

V skladišču je namreč še vedno blago, ki ima navedeno prejšnjo UFI kodo. Novi UFI se samodejno doda varnostnemu listu. Ali je treba novo UFI kodo ob vsaki taki spremembi dodati tudi na staro blago, kot je to v skladišču?

To je velik napor in logistično izredno težko obvladati. Kako se s tem soočajo druga podjetja?«

Tukaj je moj odgovor – upam, da vam bo pomagal, če se znajdete v podobni situaciji:

»UFI koda mora vedno ustrezati sestavi. To pomeni, da če v "stari" sestavi ni sprememb, stare sestave ne bi smeli ponovno označiti z novo UFI kodo, ki ustreza drugačni sestavi.

Vendar obstaja ena izjema. Proizvode s staro sestavo lahko na novo označite, če je nova sestava znotraj PCN območij "stare" PCN notifikacije. V tem primeru lahko seveda poljubno spremenite UFI tudi na "stari" sestavi (ni pa to nujno).

Če pa sestava starega UFI-ja ni v mejah sestave proizvoda z novim UFI-jem, potem "starih" izdelkov ne bi označil z novim UFI-jem, saj bi bilo to napačno.”

Če se želite poglobiti v UFI in PCN področje, potem lahko najdete veliko več prispevkov tukaj.

Lahko pa mi preprosto pišete na luka.rifelj@bens-consulting.eu in se znebite vaših težav.


Avtor fotografij Tiger Lily iz Pexels


Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
UFI / PCN | 17. Feb 2023

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.