Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Ali so produkti, ki jih uvažate v EU, skladni z zakonodajo REACH?

Uredba REACH (UREDBA (ES) št. 1907/2006) je osnova kemijske zakonodaje v EU. Določa obveznosti glede registracije, avtorizacije in omejitev za izdelke in kemikalije. Uporablja se tudi za uvožene proizvode.

Na forumu za izmenjavo informacij o izvrševanju agencije ECHA je bilo sklenjeno, da bo naslednji projekt REACH preučil, kako podjetja izpolnjujejo svoje obveznosti glede uvoženih proizvodov. Celotno novico na ECHI si lahko preberete tukaj.

Ta sklep so sprejeli zaradi visoke ravni neskladnega uvoženega blaga, odkritega v prejšnjih projektih foruma. V zadnjem projektu je bilo odkrito, da 23 % pregledanih proizvodov ni v skladu z zahtevami, določenimi v zakonodaji EU, in da so potrebni nadaljnji nadzori. Nadzor uvoženega blaga na vstopnih mestih je verjetno najučinkovitejši način za zagotovitev, da neskladne snovi, zmesi in izdelki sploh ne vstopijo na evropski trg.

Projekt bo izveden med letoma 2023 in 2025 in bo zagotovil tesno sodelovanje med izvršilnimi organi REACH in nacionalnimi carinskimi organi v vsaki državi članici.

Menim, da je vedno dobro začeti s planiranjem vnaprej. Najprej se prepričajte, da so proizvodi, ki jih uvažate, skladni z Uredbo REACH. Drugič, če niso skladni, si lahko preprosto prihranite veliko težav, tako da jih ne uvozite in poiščete drugega dobavitelja, ki ima proizvode, skladne z REACH.

Mnogim podjetjem pomagamo pri izpolnjevanju zahtev Uredbe REACH. Mogoče je zdaj čas, da pomagamo tudi vam. Samo pošljite mi e-mail na luka.rifelj@bens-consulting.eu in bomo videli, kako vam lahko pomagamo.


Dodelana fotografija: Avtor izvorne slike Nothing Ahead: pexels.com


Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
REACH | 29. Nov 2022

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.