Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

V preteklih dneh je Evropska Komisija v Uradnem listu EU objavila Uredbi o odobritvi dveh aktivnih snovi:

- Chrysanthemum cinerariaefolium, ekstrakt (CAS: 89997-63-7, EC: 289-699-3) - odobreni sta obe snovi glede na način ekstrakcije; za PT 19

- didecildimetilamonijev klorid (CAS: 7173-51-5, EC: 230-525-2); za PT 1 in PT 2

Na to sem namignil že v enem izmed preteklih blogov, ki je nastal po objavi pozitivnega mnenja Odbora za biocidne proizvode (BPC).

Sedaj je prišlo tudi do uradne potrditve in točnega datuma, ko odobritev popolnoma stopi v veljavo. To je 1.2.2024.

 

Kaj to pomeni za vaše proizvode?

Če so vaši proizvodi že priglašeni v registrih držav, kjer prodajate biocide, se morate sedaj pripraviti na avtorizacijo vaših proizvodov. Vlogo za avtorizacijo je potrebno vložiti najkasneje 31.1.2024.

Če proizvodov še nimate na trgu in tudi ne priglašenih, imate čas za takšen postopek samo do 31.1.2024 (v nekaterih državah želijo vloge imeti že nekaj mesecev prej). Sočasno s priglasitvijo pa boste morali do tega datuma oddati tudi vlogo za avtorizacijo.

Samo biocidni proizvodi, ki so priglašeni in kjer je bila oddana vloga za avtorizacijo do 31.1.2024 lahko ostanejo na trgu v času reševanja vloge za avtorizacijo (to traja nekaj let).

Mogoče se zdi, da je ta datum oddaljen, vendar vam iz izkušenj povem, kako dolgotrajna in zahtevna je priprava vloge za avtorizacijo. Zamujen rok pa lahko pomeni, da vaši proizvodi več let ne bodo smeli v promet.

Če želite, da za vas naredimo najboljšo strategijo, za čimbolj brezskrbno prodajo vaših biocidov, z veseljem sprejmemo vaš klic.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Biocidi | 25. Oct 2022

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.