Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Evropska komisija do vključno 25. maja preko vprašalnika zbira povratne informacije s ciljem izboljšati Uredbo o detergentih (UREDBA (ES) št. 648/2004 o detergentih).

Ta pobuda je namenjena najširšemu krogu, ali kot pišejo na strani Evropske komisije:

»Namen tega posvetovanja je zbrati izkušnje in mnenja potrošnikov in poklicnih uporabnikov detergentov, organizacij civilne družbe, industrije, MSP, nacionalnih organov in vseh drugih deležnikov.«

Te povratne informacije bodo služile za revizijo in izboljšanje Uredbe o detergentih. Ta dokument je  glavni zakonodajni vir za detergente, ki so na EU tržišču.

Ta pobuda je pomembna, ker vam ponuja možnost sodelovanja in posledično vplivanja na končno obliko Uredbe o detergentih. Do vključno 25. maja 2022 imate možnost preko vprašalnika sodelovati v javnem posvetu – več o namenu in izpolnjevanjih vprašalnika tukaj.

Še dve pomembni inormaciji za vse, ki želite oddati svoje mnenje.

Prvič, pred izpolnjevanjem vprašalnika se morate registrirati. Razlog je v zagotavljanju transparentnosti in kredibilnosti predlogov.

In drugič, odgovarjate lahko v kateremkoli uradnem jeziku Evropske unije. To pomeni, da znanje angleščine (ali kateregakoli drugega jezika) ni potrebno, ker so vprašalniki na voljo v vseh uradnih jezikih EU.

Ne pozabite, možnost sodelovanja je odprta do vključno 25. 5. 2022. Upam, da boste izkoristili možnost, ki vam je ponujena.

Podobna pobuda je odprta za kozmetiko – več v prispeku tukaj.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Ostalo | 11. Apr 2022

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.