Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Evropska agencija za kemikalije (ECHA) je na svoji spletni strani objavila posodobljene smernice glede učinkovitosti biocidnih proizvodov (Guidance on the Biocidal Products Regulation, Volume II Efficacy - Assessment and Evaluation (Parts B+C), Version 4.0).

Smernice so zaenkrat na voljo samo v angleškem jeziku. Direktno povezavo do dokumenta lahko najdete tukaj.

Komu so te smernice namenjene?

Smernice so poleg pristojnim organom namenjene predvsem formulatorjem, ki razvijete nek nov proizvod in ga želite registrirati ter tržiti ali uporabljati kot biocidni proizvod.

Te smernice opredeljujejo, kako in katere teste učinkovitosti je potrebno izvesti, da se dokaže učinkovitost biocidnega proizvoda.

Kaj je novega v teh smernicah?

Poleg nekaj kozmetičnih popravkov, kot je sprememba seznama okrajšav in kratic, je glavna sprememba dodano poglavje 5.6.5 za biocidne proizvode vrste 19 – PT19 repelenti in atraktanti.

Če bi torej radi registrirali biocidne proizvode, kot so npr. odganjalci komarjev, imate sedaj na voljo nova priporočila oziroma zahteve glede testiranja učinkovitosti takšnih proizvodov.

V kolikor nimate dragocenega časa in potrebujete pomoč pri registraciji vaših biocidnih proizvodov, smo vam z veseljem na razpolago. Pišite mi na luka.rifelj@bens-consulting.eu in predstavite vaše izzive.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Biocidi | 17. Dec 2021

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.