Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

ECHA do 12.10. ni objavila posodobljenega pregleda držav članic glede uvedbe Priloge VIII k Uredbi CLP (Uredba (ES) št.1272/2008).

Se pravi v mesecu septembru ni prišlo do sprememb glede tega, katere države sprejemajo PCN notifikacije preko portala ECHA in katere še vedno uporabljajo svoje sisteme.

Zadnja veljavna verzija je dostopna tukaj. Dokument boste sicer zaman iskali na običajnem spletnem naslovu od ECHE pod rubriko »Key documents«. Ta dokument je bil objavljen zgolj v skupini na LinkedIn-u. Razlogov za to odločitev žal ne poznam.

Kaj je drugače od julijskega pregleda, ki smo ga podrobno predstavili v tej objavi?

V veljavi še vedno velja avgustovski pregled. Naj na kratko ponovim, da bistvenih sprememb v primerjavi z julijem nisem opazil. Še vedno je isti seznam držav, ki že sprejemajo notifikacije preko ECHA portala.

V tabeli sta zgolj 2 manjši spremembi:

  1. za Luksemburg je pojasnjeno, da je belgijski center za zastrupitve tisti, ki prejema notifikacije za nevarne zmesi na luksemburškem trgu.
  2. pri Češki in Madžarski so umaknili zunanje povezave iz dokumenta. Za Madžarsko je relevantna povezava glede pristojbin še vedno sledeča.

Iz vsega tega je razvidno, da situacija glede notifikacij centrom za zastrupitve (PCN) še vedno ni usklajena po vseh državah članicah EU/EGP. Zato moramo v vmesnem času biti pozorni na vse izjeme, pri čemer je ta pregled koristno orodje.

Vse bolj očitno pa tudi postaja, da PCN notifikacija in implementacija procesa, poteka počasneje kot pričakovano (in morda tudi kot načrtovano).

Če imate kakšno specifična vprašanja v povezavi z UFI in PCN smo vam z veseljem na voljo. Lahko vam pomagamo prihraniti veliko časa in truda pri iskanju odgovorov.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
UFI / PCN | 13. Oct 2021

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.