Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Urad Republike Slovenije za kemikalije je na spletni strani objavil novico v povezavi z Izvedbenim sklepom Komisije (EU)2021/1283 o neodobritvi nekaterih biocidnih aktivnih snovi v biocidnih proizvodih v skladu z Uredbo (EU) št. 528/2012.

Pri tem najbolj izstopa neodobritev snovi Eucalyptus citriodora olje in citronelal, hidrirano, ciklizirano. Gre za aktivno snov, ki je v Delegirani uredbi komisije (EU) št. 1062/2014 zavedena pod številko vnosa 1047. Po imenu je ta snov na prvi pogled podobna vnosu pod številko 1045. Za lažje razumevanje je spodaj primerjalna tabela:

Številka vnosa

Ime snovi

Država članica poročevalka

Številka ES

Številka CAS

Status

1045

Eucalyptus citriodora olje, hidrirano, ciklizirano

CZ

 

1245629-80-4

Ni sprememb

1047

Eucalyptus citriodora olje in citronelal, hidrirano, ciklizirano

CZ

Ni na
voljo

Ni na voljo

Se NE odobri


Zakaj vam vse to omenjam?

Prvič, zato ker lahko ta sklep vpliva na vašo prodajo. In drugič, ker vam želim pojasniti kako vam bomo pomagali in pri tem prihranili vaš dragoceni čas.

Torej, če smo za vas delali priglasitev biocida mi, potem vas bomo o naših zaključkih obvestili.

Pregledali bomo vse vloge in preverili, ali ta uredba kakorkoli vpliva na vaš priglašeni proizvod. Prav tako že vodimo pogovor z Uradom RS za kemikalije, da ne bi imeli kasneje kakšnih nepredvidenih težav pri prodaji tovrstnih izdelkov.

Po podrobnem pregledu vas bomo o naših zaključkih obvestili po emailu. Tudi, če boste morali vloge posodobiti, vas bomo vodili čez postopek in vam pomagali pravočasno rešiti težave.  

Velja opozoriti, da je v tem trenutku v registru biocidnih proizvodov pri proizvodih, ki vsebujejo  Eucalyptus citriodora olje zapisan datum veljavnosti dovoljenja 23.8.2022. Razlog je v tem, da zaenkrat Urad ni ločil med eno in drugo vrsto olja in zato je potrebno reagirati ter jih obvestiti kateri izdelki vsebujejo aktivno snov Eucalyptus citriodora olje, hidrirano, ciklizirano (CAS: 1245629-80-4).

Na osnovi te informacije, se bo spremenil tudi zapis v registru biocidnih proizvodov. Ta dokument se sicer posodablja in objavlja enkrat mesečno, zato je potrebno malce potrpljenja, da bodo te spremembe vidne. O vsem vas bomo tudi mi sproti obveščali.

Če pa vam mi nismo pomagali pri preglasitvi biocidnih prizvodov pa vseeno priporočam, da pogledate katero aktivno snov vsebujejo vaši proizvodi in ustrezno reagirate.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Biocidi | 20. Sep 2021

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.