Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Četrtega avgusta 2020 je bila v Uradnem listu Evropske unije (EU) objavljena Uredba 2020/1149, ki prinaša novo omejitev za diizocianate.

Ker lahko le-ti povzročijo preobčutljivost dihal in kože, morajo biti industrijski in poklicni uporabniki od 24. avgusta 2023 naprej pred uporabo obvezno usposobljeni v skladu z Uredbo. (To velja za vse poklicne in industrijske uporabnike kemikalij s skupno koncentracijo monomernega diizocianata ≥ 0,1 %).

Obenem pa mora biti na etiketi teh kemikalij že od 24. februarja 2022 naprej naveden stavek o zahtevi po usposabljanju. Več o tem si lahko preberete v našem prispevku tukaj.

Če vas ta tema zanima in želite izvedeti še kaj več, potem ne želite zamuditi brezplačnega webinarja to sredo, 26. 5. 2021 (od 13:00 do 14:30).

Na tem webinarju bo FEICA (FEICA je združenje evropske industrije lepil in tesnil) predstavila usposabljanja za uporabnike lepil ali tesnilnih mas, ki se pripravljajo za podporo izpolnjevanju zakonodajnih zahtev.

Webinar je odprt za vse zainteresirane deležnike – registracijo lahko opravite na tej povezavi.

Če ste novi na tem področju in bi se želeli na hitro seznaniti s podrobnostmi pa vam bo prav prišel ta 2-stranski letak z informacijami o obveznostih iz REACH omejitve za diizocianate.

Če potrebujete še kakšno pomoč, smo vam vedno in z veseljem na voljo.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
REACH Ostalo | 24. May 2021

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.