Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Urad za Kemikalije je na svojih straneh danes objavil, da je »z dnem 16. 4. 2021 prenehal veljati Odlok o uporabi etanola v dezinfekcijskih sredstvih (Uradni list RS, številka 40/20)«. 

S tem odlokom so se »začasno določili posebni pogoji glede dobaviteljev etanola (CAS-številka: 64-17-5), kot aktivne snovi za proizvodnjo dezinfekcijskih sredstev za zagotavljanje njihove dostopnosti na trgu v času epidemije COVID-19.« 

To obvestilo je pomembno predvsem zaradi posledic, ki jih prinaša za podjetja, ki so svoja dezinfekcijska sredstva dala v promet na osnovi tega odloka. 

Le-ta imajo čas do 15. 6. 2021, da uskladijo izvor etanola z zahtevami prvega odstavka 95. člena Uredbe (EU) številka 528/2012 o dostopnosti na trgu in uporabi biocidnih proizvodov. 

Kako lahko podjetje to stori? 

Na Urad RS za kemikalije morate vložiti vlogo za spremembo priglasitve. 

Vloga je sicer »enaka kot za priglasitev; na vlogi označite, da gre za spremembo priglasitve. Vlogo izpolnite samo v delu, kjer je prišlo do spremembe, ostalo pustite prazno. Zraven priložite dokazilo (izjavo dobavitelja, Letter of Access), da proizvod vsebuje etanol iz ustreznega vira. Strošek postopka je 90 evrov«. 

Če potrebujete pri tem pomoč, smo vam seveda na voljo.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.eu
Biocidi | 17. May 2021

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.