Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Za upravljanje identifikatorjev UFI je odgovorno podjetje.

Vaše podjetje najverjetneje že uporablja interne kode formulacij. Če so samo numerične, med 0 in 268 435 255, jih lahko neposredno uporabite za ustvarjanje identifikatorjev UFI. V drugih primerih boste morali zmesem najprej dodeliti novo številko formulacije. Če imajo zmesi različno sestavo, je ključno, da  iste številke formulacije ne uporabite ponovno

Generator identifikatorjev UFI je že na voljo v vašem jeziku. Da ustvarite identifikator UFI, potrebujete:

  • identifikacijsko številko za DDV vašega podjetja in 
  • številko formulacije, ki je specifična za zmes.

Če upravljate velik portfelj proizvodov, boste morda želeli v informacijskem sistemu vašega podjetja za učinkovitejše množično ustvarjanje identifikatorjev UFI razviti lastni generator. Za to boste morali prebrati priročnik za razvijalce identifikatorjev UFI.

Nov identifikator UFI in nova etiketa sta potrebna vsakič ko: 

  • pride do dodatka, nadomestitve ali odstranitve sestavine iz zmesi;
  • pride do spremembe koncentracije sestavine v zmesi, ki presega dovoljena odstopanja; 
  • dobavitelj spremeni identifikator UFI »zmesi v zmesi«.

Časovni okvir za vključitev identifikatorja UFI na etiketo zahteva določeno načrtovanje, da se prilagodi načrtom podjetja. V vseh primerih je treba identifikator UFI vključiti kot del etikete (ali varnostnega lista v določenih primerih) takrat, da sovpada s predložitvijo informacij. To zagotavlja, da bo v primeru nezgod vedno na voljo povezava do informacij o zmesi.

Za proizvode, ki so bili priglašeni v skladu z obstoječo nacionalno zakonodajo in so že v prometu, je treba vnaprej načrtovati ponovno označevanje proizvodov z identifikatorjem UFI. Če se zmes do poteka prehodnega obdobja ne spremeni, se lahko odločite, da priglasitev (PCN notifikacijo) izvedete po novih pravilih kadar koli do leta 2025. Močno priporočamo, da ustrezno ponovno označite proizvod z identifikatorjem UFI takrat, da sovpada s predložitvijo informacij.

Ne priporočamo, da identifikator UFI na etiketo proizvoda vključite brez predložitve informacij (PCN notifikacije), saj to ustvari »prazen« identifikator UFI. Prazni identifikatorji UFI lahko povzročijo težave, na primer nadaljnjim uporabnikom, ki lahko vašo zmes uporabi kot zmes v zmesi (ZvZ) in mora biti obveščen, da informacije o tej ZvZ še niso bile predložene. Če je identifikator UFI »prazen«, centri za zastrupitve v primeru nezgode ne morejo vzpostaviti povezave do informacij o zmesi.

Vabljeni, da ta ali katerikoli drug prispevek delite z vsemi, ki bi jim tovrstne informacije prišle prav.

Morda v dosedanjih prispevkih še niste našli odgovora na svoje vprašanje. Pošljite mi ga na simona.miklavcic@bens-consulting.eu in skušala vam bom pomagati.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
UFI / PCN | 23. Nov 2020

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.