Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Enolični identifikator formulacije (UFI) je unikatna koda, ki jo potrebujete pri predložitvi podatkov Centrom za zastrupitve.  Navedena mora biti  na etiketi, ali v nekaterih primerih na embalaži proizvodov, ki vsebujejo nevarno zmes.

Identifikator UFI skupaj s trgovskim imenom proizvoda centru za zastrupitve omogoča, da natančno identificira proizvod, s katerim je prišlo do zastrupitve, in sestavo zmesi, vsebovane v proizvodu.

Identifikator UFI na etiketi ali embalaži mora biti za razlikovanje kode od drugih identifikatorjev označen s kratico »UFI«. Za nepakirane proizvode ali kot alternativa etiketi za proizvode, ki se uporabljajo v industrijskih območjih, mora biti identifikator UFI naveden v oddelku 1.1 varnostnega lista.

Pogoj za dodelitev identifikatorja UFI je, da imajo vsi proizvodi, označeni z istim identifikatorjem UFI, enako sestavo.

Identifikatorji UFI so lahko dodeljeni na več načinov. Običajno se uporabljajo pristopi, ki so osredotočeni na zmes in proizvod, vendar lahko uporabite tudi druge pristope, na primer na podlagi vidika trga, jezika ali označevanja.

Vabljeni, da ta ali katerikoli drug prispevek delite z vsemi, ki bi jim tovrstne informacije prišle prav.

Morda v dosedanjih prispevkih še niste našli odgovora na svoje vprašanje. Pošljite mi ga na simona.miklavcic@bens-consulting.eu in skušala vam bom pomagati.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
UFI / PCN | 21. Nov 2020

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.