Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

V nekaterih primerih je lahko imenovanje tujega uporabnika koristno za podjetja, ki se soočajo z obveznostmi prijave v skladu s členom 45 Uredbe CLP.

Poglejmo najprej kdo je zakoniti predlagatelj in kaj je tuji uporabnik?

Zakoniti predlagatelj je nosilec dolžnosti, ki je dolžan predložiti informacije. Pri pripravi dokumentacije v orodju IUCLID, se lahko ta izraz nanaša tudi na subjekt, ki ni nosilec dolžnosti, in ki informacije predloži prostovoljno.

Tuji uporabnik je zunanji »tretji« uporabnik, ki ga podjetje imenuje, da v njihovem imenu opravlja delo v kateri koli aplikaciji ECHA IT. Tuji uporabnik lahko prožno preklaplja med svojim računom in računom podjetja, za katerega dela. To je mogoče izvesti tako v storitvah ECHA v oblaku kot tudi na portalu centra za prijavo zastrupitev.

Kdo je lahko tuji uporabnik?

Tuji uporabnik je lahko vsako podjetje s sedežem v EU ali zunaj EU, če ima veljaven račun ECHA s podrobnimi podatki o pravnih osebah.

Ko je tretja oseba imenovana za tujega uporabnika, lahko deluje kot če bi bil uporabnik v podjetju, ki ga je imenovalo. Za tuje uporabnike je mogoče imenovati svetovalce ali matična podjetja, da se lahko prijavijo z enim računom in enostavno preklapljajo med drugim računom, za katerega so bili imenovani za delo. Tuji uporabnik lahko dela za več podjetij.

Kako lahko tuji uporabnik podpira zakonitega predlagatelja?

V kontekstu PCN lahko tuji uporabniki podpirajo zakonitega predlagatelja s pripravo prijave in predložitvijo. Tuji uporabnik deluje v imenu zakonitega predlagatelja, zato je treba v fazi priprave in predložitve zagotoviti skladnost UUID-jev pravne osebe v dokumentaciji in na portalu.

Do česa lahko tuji uporabnik dostopa?

Tuji uporabniki imajo dostop in vpogled v informacije v aplikacijah ECHA IT, vključno z informacijami v orodju IUCLID vaše pravne osebe. To je treba upoštevati pred imenovanjem tujega uporabnika.

Podjetje, ki imenuje tujega uporabnika, ne more videti nobenih informacij, ki pripadajo drugim strankam tujega uporabnika in obratno.

Trenutno se ni mogoče izogniti temu, da tuji uporabnik ne bi imel popolnega vpogleda v informacije in čeprav agencija ECHA priporoča sklenitev pogodbenih sporazumov, smernice za to niso bile določene. Te morajo določiti vpletene strani.

Morda imate tudi vi kakšno vprašanje vezano na UFI in PCN notifikacijo. Pošljite mi ga na simona.miklavcic@bens-consulting.eu

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
UFI / PCN | 11. Nov 2020

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.