Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

To je eno najpogostejših vprašanj, ki jih vsakodnevno prejmem. Zato navajam v tem prispevku nekaj bistvenih informacij, ki vam bodo v pomoč pri razumevanju procesa.

V celotnem procesu gre za to, da uspešno dokažete učinek delovanja razkužila proti bakterijam in kvasovkam.

Naj takoj omenim, da delovanje razkužila proti virusom NI obvezno – lahko pa je to dodatni učinek razkužila.

Druga pomembna opomba je, da morate vsak učinek dokazati s testi učinkovitosti za predvideno uporabo. V odvisnosti od tega ali gre za splošno in poklicno uporabo (izven medicinskega področja) ali pa za poklicno uporabo v medicini, se uporabljajo tu različni testi učinkovitosti.

Vsekakor pa je potrebno paziti, da na etiketi navedete samo učinek, ki je dokazan. Še dve informaciji, ki si jih velja zapomniti, ko gre za etikete. Kontaktni čas in navedba, ali si je pred uporabo razkužila potrebno umiti roke morata biti usklajeni s testi učinkovitosti  in dosledno navedeni na etiketi ali navodilih za uporabo.

Celotno obvestilo o učinkovitosti biocidnih proizvodov za razkuževanje si lahko preberete na spletnih straneh Urada Republike Slovenije za kemikalije. 

 

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
Biocidi | 13. Oct 2020

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.