Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Govorice, da bosta Evropska Komisija ali ECHA ponovno preložili roke za PCN notifikacije zaradi COVID-19, so se izkazale kot le-to – govorice.

Evropska Komisija je izdala končni osnutek Delegirane uredbe Komisije o spremembi Uredbe (ES) št. 1272/2008 (CLP), ki vključuje Obrazložitveni memorandum, kjer so naslovili tudi to temo. Sledi pomemben izsek, ki ga je vredno prebrati:

Komisija ne namerava preložiti roka za izpolnitev zahtev (1. januar 2021) iz naslednjih razlogov: Evropska agencija za kemikalije (v nadaljnjem besedilu: Agencija) je že aprila 2019 pripravila in objavila obrazec za predložitev v skladu z delom C Priloge VIII. Poleg tega je razvila in vzpostavila zbirko podatkov z možnostjo iskanja, ki deluje od novembra 2019.

Kar se tiče pripravljenosti sistemov IT držav članic, poteka priprava na dostop do zbirke podatkov z možnostjo iskanja za vse države članice, ki so se odločile za uporabo te zbirke, po načrtu. Države članice dobijo dostop do zbirke podatkov z možnostjo iskanja le, če izpolnjujejo vse varnostne zahteve, zato pomisleki v zvezi s kršitvami varnosti niso utemeljeni.

Komisija ocenjuje, da je obdobje zamude, nastalo zaradi COVID-19 in posledične nezmožnosti sprejetja tega akta pred določenim obdobjem poleti, ko akta ni mogoče predložiti sozakonodajalcema, trajalo približno dva meseca in pol. Po mnenju Komisije pa to ne upravičuje preložitve roka za izpolnitev zahtev.”

Celoten document je na voljo tukaj. 

Lahko si preberete tudi objavo, ki je povezana z roki za predložitev informacij in koga te predložitve zadevajo.

 

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
UFI / PCN | 08. Sep 2020

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.