Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Urad za kemikalije je izdal obvestilo glede sprememb pri odobritvi razkužil, ki začnejo veljati s 1. junijem 2020. Gre za dve spremembi.

Prva se nanaša na priglasitev po poenostavljenem postopku.

S 1. junijem Urad za kemikalije namreč ne priglaša več biocidnih proizvodov po poenostavljenem postopku. To pomeni, da bodo vse prispele vloge od sedaj naprej obravnavane v rednih zakonskih rokih.

Druga sprememba pa se nanaša na uporabo etanola v dezinekcijskih sredstvih.

Tudi tukaj je 1. junij 2020 ključni datum, saj s tem datumom preneha veljati Odlok o uporabi etanola v dezinfekcijskih sredstvih (Uradni list RS, št. 40/20). 

Od tega dne dalje ni več mogoče priglašati dezinfekcijskih sredstev z etanolom, katerega proizvajalec ali uvoznik ni vključen v seznam iz prvega odstavka 95. člena Uredbe (EU) št. 528/2012. 

Vsi proizvajalci biocidov, v katerih je aktivna snov etanol, morajo po 1. juniju 2020 pri proizvodnji biocidov na bazi etanola uporabljati etanol, katerega proizvajalec ali uvoznik je vključen v seznam iz prvega odstavka 95. člena Uredbe (EU) št. 528/2012.

Uradno objavo si lahko v celoti preberete na tej povezavi.

Če potrebujete pomoč pri čim hitrejši priglasitvi biocidov, nas, prosim, čim prej kontaktirajte.

Vodili vas bomo čez celoten proces in poskrbeli, da boste s proizvodi čim prej na trgu.

 

 

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
Biocidi | 01. Jun 2020

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.