Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Sedim v sejni sobi s tremi ljudmi iz priznanega in uspešnega podjetja.

Pojasnujejo kako pri njih poteka delo s kemijsko dokumentacijo.

Eden od njih je zadolžen za pridobivanje, shranjevanje in tiskanje varnostnih listov.

Drugi skrbi za etikete. To pomeni, da kopira tekst v Word in po potrebi doda marketinški del ali dodatna navodila. Če je potrebno narediti večjezično etiketo, poskrbi tudi zato.

Tretji potem poskrbi, da se etikete ustrezno natisnejo in organizira lepljenje etiket. Med seboj se dogovorijo kdo od njih PDF-je varnostnih listov pošlje partnerjem in obvesti zaposlene.

Na moje vprašnje koliko časa jim to vzame in kaj storijo v primeru zakonskih sprememb, eden od njih odkrito prizna:

»Iskreno povedano, počutim se, kot da bi bil ujet v živem pesku.«

Še preden ga vprašam, kaj s tem misli, odgovori:

»Dela z dokumentacijo je ogromno ampak ob ostalih zadolžitvah ostane malo časa, da bi to redno in kvalitetno delali.

»Ob enem nisem nikoli prepričan ali sem kaj spregledal. Enostavno se mi zdi, da ta zadeva ni nikoli končana in kljub temu, da delamo dlje in več, ne opravimo več dela.

»Skratka, kot da bi plaval v živem pesku.«

Druga dva kolega nemo prikimavata.

Ta sestanek  lepo kaže na dejstvo, da če delate intenzivneje, hitreje in vedno več, to seveda poveča vašo produktivnost.

Ne spremeni pa dejstva, da ste »obtičali v živem pesku« oz. da ne delate pravih stvari. 

Zakaj vam to razlagam?

Zato, ker vsakodnevno srečujem strokovnjake iz vseh področij kemijske industrije, ki zapravljajo – izraz sem namenoma uporabil – svoj čas in talent za stvari, ki jim ne prinašajo učinka in zadovoljstva.

Čeprav si prizadevajo po najboljših močeh, to ne spremeni dejstva, da tako organizirano delo ne prinaša rezultatov. Ne spremeni občutka, da so obtičali v živem pesku.

Če bi radi znova postali gospodar svojega časa in preuredili svoj seznam prioritet, vam pri izdelavi in upravljanju kemijske dokumentacije definitivno lahko pomagamo. (Danes skrbimo že za 41.158 VL v 30 jezikih, pri čemer storitev vzdrževanja varnostnih listov uporablja preko 99% naših strank).

Vse kar morate narediti, da bi lahko začeli, je stopiti v stik z mano. Pišite mi na bojan.dimic@bens-consulting.com.

Podjetje zgoraj se je pridružilo več kot 220 klientom, ki jim nudimo celovito rešitev. Zato danes ti trije strokovnjaki svoj sproščeni čas namenjajo drugim, pomembnejšim stvarem.

Kaj pa vi? Boste sprejeli ponujeno pomoč ali boste upali, da se lahko samo spravite iz živega peska?

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
Varnostni Listi Ostalo | 01. Aug 2019

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.