Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Pri določitvi UFI kode in PNC notifikaciji gre za sistem, ki ustreza zakonskim določilom v prilogi VIII Uredbe CLP št. 1272/2008. Nadalje, gre za poenotenje tako načina podajanja informacij kot same vsebine informacij o nevarnih zmeseh, ki so na voljo centrom za zastrupitve po vseh državah članicah evropskega gospodarskega prostora.

Sedaj bo slovenski center za zastrupitve imel na voljo enako obliko informacij kot recimo romunski ali pa nemški center za zastrupitve. Gre tudi za poenotenje relevantnih informacij po celotnem evropskem gospodarskem prostoru.

UFI in PCN omogočata večjo preglednost in bolj natančne podatke o nevarnih kemikalijah, ki so na voljo centrom za zatrupitve.  V primeru zastrupitve z nevarno kemikalijo bo imel center za zastrupitve na voljo več informacij in te informacije bodo bolj pregledne, kot so bile do sedaj.

V veliko državah članicah so bile te informacije do sedaj na voljo zgolj v obliki varnostnih listov v PDF obliki. Pregledovanje PDF dokumentov ni najbolj ustrezen in učinkovit način iskanja informacij. Z UFI in PCN bo omogočeno hitrejše in ustreznejše ukrepanje v primeru zastrupitve z nevarno kemikalijo.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
UFI / PCN | 12. Jun 2019

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.