Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Danes z vami delimo zanimivo novico s področja REACH registracij, ki je bila včeraj objavljena na portalu ECHA.

Inšpektorji so, v sodelovanju s carinskimi organi, začeli pri proizvajalcih in uvoznikih v okviru Foruma za izmenjavo informacij o izvrševanju preverjati izvrševanje registracijskih obveznosti v zvezi z Uredbo REACH.

Inšpekcijski pregledi se izvajajo kot del sedmega usklajenega projekta REACH (REF-7), ki ga organizira forum, in vključujejo vseh 31 držav EU in EGP. Pri pregledih se pri preverjanju uvoza snovi in zmesi se pričakuje tudi sodelovanje carinskih organov.

Cilj projekta je zagotoviti izvrševanje registracijskih obveznosti uvoznikov in proizvajalcev po vsej EU, saj je zadnji rok za registracijo potekel leta 2018.

Pregledi bodo zajemali uvožene in proizvedene snovi v vseh tonažnih pasovih, pri čemer bo glavni poudarek na snoveh, uvoženih ali proizvedenih v količinah od 1 do 100 ton na leto. Inšpekcijski pregledi bodo vključevali tudi pregled delov registracijske dokumentacije in drugih dolžnosti, povezanih z registracijo - na primer, ali registracijski zavezanec redno posodablja registracijsko dokumentacijo.

Inšpektorji v državah članicah bodo preverili, če snovi, registrirane kot intermediati, ustrezajo opredelitvi intermediatov, ter ali se proizvajajo in uporabljajo le pod strogo nadzorovanimi pogoji. Preverilo se bo tudi snovi, ki so registrirane kot monomeri v polimerih.

Echin forum je konec leta 2018 zaključil priprave na projekt REF-7. Inšpekcijske dejavnosti bodo potekale celo leto 2019. Poročilo o rezultatih inšpekcijskih pregledov pa bo na voljo v zadnjem četrtletju leta 2020.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
REACH | 10. Jan 2019

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.