Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Danes je v moj email predal prišlo naslednje vprašanje:

"Kje v Pravilniku o tehničnih in organizacijskih ukrepih za skladiščenje nevarnih kemikalij (Ur.l. RS, št. 23/2018) lahko najdem splošna navodila za skladiščenje kemikalij o katerih sedaj pišete? "

Svoj odgovor delim z vami, ker se je morda tudi vam porodilo podobno vprašanje:

Splošna navodila niso del Pravilnika, ki ga omenjate ali katerekoli druge zakonodaje.

Gre za »naša« navodila ali priporočila, ki smo jih skozi vsa leta pridobili pri delu na terenu. Usklajena so z zakonodajo, napisana pa na razumljiv in uporaben način.

Želeli smo torej pripraviti dokument, ki vam bo pomagal urediti skladiščenje s pomočjo razumljivih navodil – od tod tudi ime – in brez zamudnega prebiranja vse zakonodaje.

Hkrati smo ob upoštevanju zakonodaje v ta priporočila dodali vse praktične izkušnje in rešitve, ki preverjeno delujejo in vam zagotavljajo miren spanec.

Naj na koncu priznam, da ime »navodila« ni najbolj posrečeno, saj namiguje na to, da smo jih preprosto vzeli iz zakonodaje.

Ampak temu ni tako. Gre za primere dobe prakse, namenjene vam v pomoč.

Sporočite, prosim, ali je bil naš namen dosežen.

Hvala in lep pozdrav,

Simona

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
Varnostni Listi | 12. Jun 2018

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.