Naročite svojo individualno ponudbo za izdelavo varnostnih listov TUKAJ >>

Po finančnih analizah Bisnode za leto 2017 spada BENS Consulting med 6,8% najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji. Povedano drugače, med vsemi 167.703 registriranimi podjetji je bonitetno odličnost doseglo zgolj 11.440 podjetij.

To pomeni, da smo še naprej upravičeni do navišjega certifikata odličnosti AAA. Prvič smo sicer najvišji razred dosegli že leta 2012. 

Sedaj pa smo ta trojni AAA certifikat odličnosti še nadgradili oziroma »pozlatili«. 

Bisnode je namreč letos tretjič med vsemi gospodarskimi subjekti izluščil še zlata bonitetno odlična podjetja. Med te prestižne dobitnike sodi letos tudi BENS Consulting. 

Kako eminenten je ta seznam podjetij, pove podatek, da ta standard v Sloveniji dosega zgolj 1,6 % poslovnih subjektov ali 2.648 podjeij. Če pogledamo le našo panogo, zlato bonitetno odličnost dosega le 0,2 % branže (34 od 11.771 podjeij). 

In kaj je zlata boniteta odličnosti? 

Bisnode pravi, da “zlata boniteta odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost med podjetji, ki boniteto odličnosti izkazujejo že tri leta zapored. Temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih.” 

“Podjetje, ki izkazuje zlato boniteto odličnosti, predstavlja najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji.” 

Kaj je naša skrivnost? 

Gre za vrednote in načela, po katerih vsak dan živimo, delamo in se ravnamo.

Te vrednote niso navdih enega človeka ali enega trenutka.

So zmes osebnih prepričanj in skupinskih vrednot. Zapisali smo jih, ker verjamemo v transparentnost. Ker nam pomagajo pri vsakodnevnih izzivih in daljnosežnih odločitvah. Ker so razumljia, enostavna in ne puščajo prostora za izgovore. In ker preverjeno delujejo. :

V BENS Consulting smo se zbrali ljudje, ki verjamemo in živimo te vrednote. Vabljeni, da jih preberete in razmislite o njih:

Z ljudmi ravnaj spoštljivo

Poslušajte in se učite od strank. Dajte jim čas, da vam povejo svoje zgodbe. Vzemite si čas in jih poslušajte ter razumite. Pomagajte jim rešiti njihove težave. In vedno bodite z njimi odkriti ter ravnajte z njimi tako, kot bi vi želeli, da oni ravnajo z vami.

Daj velike obljube in jih izpolni

Vse, kar imaš, je tvoja beseda. To, kar obljubiš, izpolni. Če držiš svojo besedo, si zaupanja vreden, zanesljiv in s tabo je lahko delati. Držanje obljub je hrbtenica našega poslovanja. Dajemo velike obljube in v izpolnjevanje le-teh vlagamo veliko napora.

Ustvari pozitivno delovno okolje

Omogoči ljudem okolje, v katerem bodo njihovi talenti, strasti in znanje prišli do izraza. Podpiraj, poslušaj, izobražuj jih in jim postavljaj izzive. Predvsem pa ne pozabi, da se moraš ob tem tudi zabavati.

Deli srečo

Vsako leto del prihodka namenimo dobrodelnim ustanovam. Trdno verjamemo, da je potrebno pomagati tudi na ta način. Vrniti nekaj skupnosti in tako pomagati, da dobri nameni zaživijo. Ker si vsak zasluži priložnost.

Ta načela so preprosta in nedvoumna.  Če nekaj ne ustreza tem preprosto razumljivim načelom, se tega enostavno ne lotimo.

Zlata boniteta odličnosti – poleg strank, naših zvestih podpornikov - je samo eden od zgovornih dokazov, da naša načela in vrednote delujejo.

Omejitev odgovornosti:
Informacije na tem blogu so pripravljene z največjo možno skrbnostjo, vendar pa pri njih ne gre za (kemijsko) svetovanje in ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti ali jamstva za pravilnost, točnost in ažurnost objavljenih vsebin. Če potrebujete nasvet za konkreten primer, nam lahko pišete na
bojan.dimic@bens-consulting.com
Varnostni Listi ADR Biocidi REACH | 20. Oct 2017

  • Vsi prispevki
  • Varnostni listi
  • UFI / PCN
  • ADR
  • Biocidi
  • REACH
  • Ostalo

Nazaj

Bens Blog

Kako lahko naše izkušnje obrnete sebi v korist - brezplačni strokovni materiali, ki so kratki a vsebinsko bogati in vam bodo v pomoč pri vašem delu

X
To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.