Zatražite svoju individualnu ponudu za bezbjednosno/sigurnosno-tehničke listove ovdje >>

Pomažemo vam da se fokusirate na dostizanje poslovnih ciljeva!

BENS Consulting me je impresionirao svojom stručnošću i znanjem, ali i agilnim pristupom poslu. U našoj saradnji su se zaista trudili ponuditi dodatnu vrijednost i maksimalno prilagoditi našim potrebama.


Admir Kalajdžić, direktor
Altes d.o.o. Sarajevo

Više od 300 zadovoljnih partnera iz svih grana hemijske industrije!

Blisko sarađujemo sa preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, kao i sa nekim
svjetski poznatim brendovima. Pouzdane metode i postupci pružaju našim patnerima dosljednost
potrebnu za uspjeh u nestabilnim vremenima.

 • Istaknuto
 • STL
 • ADR
 • Biocidi
 • REACH
 • Sve

Pozovite +387 65 641 373 i već danas ugovorite sastanak

Šta klijenti kažu o nama?

Porazgovarajte sa našim klijentima i provjerite kako nas oni vide.

ADRIA TEHNIKA, d.o.o.

"Bens Consulting d.o.o. se pokazao pouzdanim poslovnim partnerom"

Sa kompanijom Bens Consulting d.o.o. sarađujemo zato što su nadprosječno brzi, obezbjeđuju stalnu komunikaciju sa klijentom, pridržavaju se dogovorenih rokova, slušaju potrebe kupca. Uz to, za našu kompaniju je najvažnije obavljanje svih dogovorenih usluga na visokom profesionalnom nivou. Bens Consulting d.o.o. se pokazao pouzdanim poslovnim partnerom i rado ga preporučujemo našim poslovnim partnerima.
Opširnije
 • Barbara Perko Brvar, Zamjenik izvršnog direktora

Adriatic d.o.o.

"Ova aplikacija je ludilo."

Ova aplikacija je ludilo.
Opširnije
 • Tomislav Gjurinski, direktor, Yacht center Adriatic d.o.o.

Altes d.o.o. Sarajevo

"BENS Consulting me je impresionirao svojom stručnošću i znanjem, ali i agilnim pristupom poslu."

U našoj saradnji su se zaista trudili ponuditi dodatnu vrijednost i maksimalno prilagoditi našim potrebama.
Opširnije
 • Admir Kalajdžić, direktor, Altes d.o.o. Sarajevo

Banex d.o.o.

"Posao obavlja stručno, brzo, efikasno i dosljedno."

Preduzeće BENS Consulting svoj posao obavlja stručno, brzo, efikasno i dosljedno. Na jednom mestu je moguće dobiti potpunu ponudu savjetovanja i profesionalne podrške iz oblasti hemijskog zakonodavstva i zato njihove usluge preporučujem svima koji nemaju to stručno znanje koncentrisano unutar vlastitog preduzeća.
Opširnije
 • Igor Matijevič, direktor prodaje, Banex d.o.o.

Blik d.o.o.

"Kvalitet usluge nas još uvijek iznenađuje."

Mnogo polažemo na pouzdane partnere. A BENS Consulting je pouzdan. Sve što smo se dogovorili urađeno je u roku koji smo postavili, a kvalitet usluge nas još uvijek iznenađuje. Nedavno smo se odlučili i za uslugu upravljanja i održavanja dokumentacije zvanu ChemiusExpert. Postoje dvije bitne prednosti koje sam za kratko vrijeme otkrio. Svojim zaposlenima koji su se ranije bavili dokumentacijom oslobodio sam dosta prijekopotrebnog vremena. Pobrinuo sam se da je kompletna dokumentacija u svakom trenutku zakonski i sadržinski uređena. Ukoliko želite pouzdanog partnera koji će vam zaista pojednostaviti upravljanje dokumentacijom i koji će saslušati vaše potrebe, preporučujem vam BENS Consulting.
Opširnije
 • Primož Šiftar, direktor, Blik d.o.o.

ChemRes GmbH

"Doživjeli smo ogroman napredak u našoj produktivnosti i profitabilnosti."

Doživjeli smo ogroman napredak u našoj produktivnosti i profitabilnosti jer možemo mirno da se fokusiramo na stvari koje nam pomažu da prodamo više.
Opširnije
 • David Kahlbacher, menadžer prodaje / nabavke, ChemRes GmbH

DBC medikal d.o.o.

"Pomaže nam pri ulasku na inostrana tržišta."

Sa kompanijom BENS Consulting sarađujemo na visokom profesionalnom nivou, jer su jedna od rijetkih kompanija koja posao u svojoj oblasti zaista stručno obavlja i stara se o profesionalnom i stručnom odnosu sa klijentima. Od ključnog je značaja to što nam ova kompanija takođe uređuje svu dokumentaciju potrebnu na inostranim tržištima, što nam pomaže pri ulasku na inostrana tržišta, vodeći računa o tamošnjem zakonodavstvu koje mi ne poznajemo. Njihov rad ocjenjujem na osnovu krajnjih rezultata koji su posljedica sistematskog i proaktivnog pristupa radu. Kod operativnih zadataka stalno smo u kontaktu, oni su kompanija sa kojom uvijek znaš na čemu si i kada će postupak biti završen, što je za mene od velikog značaja, jer su vremenski okviri aktivnosti međusobno usko povezani. Svima vama koji želite da sarađujete sa visoko osposobljenim kadrom za izuzetno specifičan i odgovoran rad savjetujem da izaberete BENS Consulting, jer tim izborom nećete dobiti samo ime kompanije, već će vas na drugoj strani uvijek čekati konkretni ljudi kojima možete vjerovati i koji su posvećeni svom poslu. Simona, Mark, Bojan D., Bojan B., hvala.
Opširnije
 • Janez Bobnar, direktor, DBC medikal d.o.o.

DDD d.o.o. Koper

"Tako kvalitetnu i brzu uslugu ne dobijam baš često!"

Iskreno vam se zahvaljujem! Tako kvalitetnu i brzu uslugu ne dobijam baš često! Čestitam!
Opširnije
 • Zlatko Dakič, direktor, DDD d.o.o. Koper

Den Braven Czech and Slovak a.s

"Vaša usluga nam daje sigurnost i zadovoljstvo."

Svima bih sigurno preporučio uslugu ChemiusExpert. Vaša usluga nam daje sigurnost i zadovoljstvo. Sigurnost da uvijek dobijamo brzu i profesionalnu uslugu koja nas čini zadovoljnim. Ostale pogodnosti su popusti na količinu i redovna ažuriranja.
Opširnije
 • Adam Veselka, Tehnički odjel

Drive Int. AG

"BENS Consulting radi brzo, profesionalno i efikasno"

BENS Consulting radi brzo, profesionalno i efikasno. Veoma smo srećni što sarađujemo sa njima jer imaju mnogo iskustva u oblasti hemijskog konsaltinga. Zadovoljstvo je imati takvog poslovnog partnera i raditi sa njim. Ovim putem želimo da vam se zahvalimo na podršci, brzini i profesionalnosti.
Opširnije
 • Lucie Neubert, menadžer proizvoda

Ecot d.o.o.

"Dozvolite da vam se ukratko iskreno zahvalim na vašoj stručnosti."

Neko vrijeme smo sami čitali uredbe i zakone o hemikalijama, alii ubrzo smo shvatili da su nam potrebni stručnjaci ne samo u oblasti hemije, već i prava. Među svim adresama koje su bile na raspolaganju, odlučili smo se za vas i vi ste nas prihvatili. Dozvolite da vam se ukratko iskreno zahvalim na vašoj stručnosti, poštenju, iskrenosti. Veoma prijatno me je iznenadila i vaša spremnost da saslušate ideje i prijedloge vašeg klijenta, odnosno poslovnog partnera. Radujem se saradnji sa vama. Hvala vam.
Opširnije
 • Ljuba Eržen, direktor, Ecot d.o.o.

Gea Austria GmbH

"Sačuvao sam živce zaista dobrom uslugom."

Najbrži i najlakši način za registraciju u Sloveniji – sačuvao sam živce zaista dobrom uslugom.
Opširnije
 • Günther Strasse, direktor prodaje usluga EEC, Gea Austria GmbH

GMT d.o.o.

"Vaša predusretljivost, stručnost i ažurnost su zasigurno vaša najveća prednost."

S obzirom na to da sa vašom kompanijom sarađujemo duži niz godina, našu saradnju sa vama možemo objektivno da ocjenimo kao veoma uspješnu. Budući da se tržište i propisi neprestano mijenjaju, neophodno je da uz sebe imamo poslovnog partnera kao što je BENS Consulting koji brine o tome da su u našoj kompaniji uređene evidencije bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova i koji nas obavještava o novostima koje tek dolaze kako bismo mogli pravovremeno i adekvatno da se prilagodimo i ne gubimo dragocjeno vrijeme i energiju za praćenje svih novosti. U kompaniji BENS Consulting uvijek dobijemo sve odgovore na naša pitanja, dileme i poteškoće u vezi sa propisima, zakonima i smjernicama u vezi sa hemikalijama i tečnostima koje prodajemo. Vaša predusretljivost, stručnost i ažurnost su zasigurno vaša najveća prednost, a to znamo da cijenimo.
Opširnije
 • Robert Breznik, direktor prodaje, GMT d.o.o.

HELGA STOLZ, spol. s r.o.

"Vrijeme obrade je veoma kratko i na sva pitanja brzo dobijemo odgovor."

Sarađujemo sa firmom Bens Consulting godinama. Saradnja funkcioniše odlično. Vrijeme obrade je veoma kratko i na sva pitanja brzo dobijemo odgovor. Zadovoljstvo je raditi sa tako sposobnim partnerom. Preporučujemo Bens Consulting čiste savjesti.
Opširnije
 • Karin Scharl, Mag. Helga Stolz VertriebsgmbH

Hermes Fassadenreinigung GmbH

"Sada mogu da se usredsredim na posao i razvoj novih proizvoda."

Ne tako davno sami smo izrađivali bezbjednosno/sigurnosno-tehničke listove. To je za nas, kao malu kompaniju u razvoju, predstavljalo veliki napor. Da bismo pojednostavili izradu bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova, potražio sam odgovarajuće rješenje. Softversko rješenje nije dolazilo u obzir zbog visokih troškova. Tada sam naišao na BENS Consulting. Nakon kratkog upita, dobio sam direktan odgovor sa ponudom da pošaljem bezbjednosno/sigurnosno-tehnički list. Ubrzo nakon toga dobio sam bezbjednosno/sigurnosno-tehnički list na željenim jezicima u obliku koji odgovara našoj kompaniji. Od tog trenutka izbor nije bio težak pa sam zamolio BENS Consulting da upravlja našim bezbjednosno/sigurnosno-tehničkim listovima. Izrada bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova je išla jako brzo, prevod na druge jezike takođe nije bio problem, a kvalitet je bio visok. Na moje potpuno zadovoljstvo, moje bilješke bile su vrlo brzo unesene u bezbjednosno/sigurnosno-tehničke listove. Kontakt sa kompanijom BENS Consulting je veoma prijateljski i jednostavan. Troškovi zavise od broja bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova i zato se mogu tačno izračunati. Sve u svemu, veoma sam zadovoljan uslugom kompanije BENS Consulting i unaprijed se radujem našoj dugoročnoj saradnji. Sada mogu da se usredsredim na posao i razvoj novih proizvoda i ne moram da brinem o bezbjednosno/sigurnosno-tehničkim listovima.
Opširnije
 • Dr. Daniel Jaspers, rukovodilac odjela za razvoj hemijskih proizvoda, Hermes Fassadenreinigung GmbH

Juvi d.o.o.

"Preporučujem vam BENS Consulting."

Ukoliko želite pouzdanog partnera koji će znatno pojednostaviti upravljanje dokumentacijom i saslušati vaše potrebe, onda vam preporučujem BENS Consulting.
Opširnije
 • Primož Juhart, direktor, Juvi d.o.o.

KemisPlus d.o.o.

"Dobili smo stručne, fleksibilne, pouzdane i ažurne partnere."

Uređivanje dokumentacije koju smo kao proizvođač morali da popunimo i pošaljemo u Kancelariju za hemikalije oduzimalo nam je mnogo vremena. U kompaniji Bens Consulting smo dobili stručne, fleksibilne, pouzdane i ažurne partnere, tako da ne razmišljamo previše o obavezama prema Kancelariji jer sve obavlja Bens Consulting ekipa.
Opširnije
 • Uroš Lipovšek, direktor, KemisPlus d.o.o.

Lidl

"Bezbjednosno/sigurnosno-tehnički listovi se pripremaju brzo, često i brže nego što smo dogovorili, što zaista srdačno pozdravljamo, jer nam omogućava da brže obavljamo svoj posao."

Saradnja sa Bens Consultingom počela je po preporuci kolege koji je ranije radio sa njima kod bivšeg poslodavca. Još dok smo bili u procesu koordinacije oko potpisivanja ugovora, već je postalo jasno da se radi o kompaniji koja je veoma brza, odzivna i tačna, što je izuzetno važno za dinamiku našeg rada. Kao naši spoljni savjetnici za hemikalije, uvijek su ažurni i profesionalni, obaveštavaju nas ako su potrebne dodatne informacije ili ako postoji neusaglašenost sa važećim zakonodavstvom. Pošto je naš rad u velikoj mjeri vremenski vezan, srećni smo što imamo pouzdanog partnera na drugoj strani. Bezbjednosno/sigurnosno-tehnički listovi se pripremaju brzo, često i brže nego što smo dogovorili, što zaista srdačno pozdravljamo, jer nam omogućava da brže obavljamo svoj posao. Pored toga, sam Chemius sistem dodatno nam olakšava rad. Obraćamo im se i za sertifikate o usaglašenosti za hemikalije, gdje nam uvijek daju dobre savjete, ukažu na potencijalne probleme i uvijek svoj odgovor proprate detaljnim, ali razumljivim objašnjenjem, što govori o tome da su veoma dobro upućeni.
Opširnije
 • Anja Perović, rukovodilac sektora za obezbjeđenje kvaliteta, Lidl

LPKF

"Cijenimo vaše brze odgovore i komunikaciju."

Cijenimo vaše brze odgovore i komunikaciju, kako u fazama pripreme ponude, tako i u redovnoj saradnji. Stručni ste, razumijete naše potrebe i uvijek ste dostupni kad nam trebate. Imate pragmatičan pristup rješavanju izazova klijenta (npr. isplativost mjera). Prepoznajemo dodatu vrijednost u vašoj online aplikaciji za upravljanje dokumentima, Chemius, gdje nam je sada lakše upravljati bezbjednosno/sigurnosno-tehničkim listovima, štampati uputstva za bezbjedan rad, a na jednom mjestu imamo sve informacije za pripremu prevoza prema ADR i IATA smjernicama.
Opširnije
 • Marko Bolka, rukovodilac odjela Upravljanje kvalitetom, LPKF

MAK CMC d.o.o.

"Zaposleni u BENS Consultingu su veoma stručni i prijatni."

Sa BENS Consultingom uspješno sarađujemo već niz godina. Veoma smo zadovoljni njihovim uslugama, jer su prevodi urađeni stručno i sa velikom preciznošću. Osim prevođenja bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova, BENS Consulting za nas takođe uređuje svu potrebnu dokumentaciju za Kancelariju za hemikalije Repblike Slovenije, čime nam štedi mnogo vremena, i pošteđeni smo problema u vezi sa tim. Zaposleni u BENS Consultingu su veoma stručni i prijatni. Želimo da naša saradnja i ubuduće bude tako uspješna.
Opširnije
 • Bojan Mikluš, šef prodaje, MAK CMC d.o.o.

Merkur d.d.

"Nude najviše praktičnog znanja u oblasti hemijskog zakonodavstva."

Na osnovu provjere stanja na tržištu, odlučili smo da za savjetnika za hemikalije izaberemo BENS Consulting. Kompanija zapošljava stručan kadar koji nas savjetuje u širokoj zakonodavnoj oblasti koju mora da pokriva savjetnik za hemikalije. Nude najviše praktičnog znanja u oblasti hemijskog zakonodavstva, tekućeg praćenja novosti u zakonodavstvu i pristupa bazi bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova preko aplikacije Chemius.Expert. U skladu sa izmjenama u zakonodavstvu, pripremaju sažetke novosti i o njima nas obaveštavaju, a pomažu nam u potrazi za rješenjima. Aplikacija za pristup bezbjednosno/sigurnosno-tehničkim listovima u njihovoj bazi je veoma praktična, jer su objavljene ažurirane verzije bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova. Uz odgovarajući program, zaposleni će moći da pristupe odgovarajućim bezbjednosno/sigurnosno-tehničkim listovima. Njihovo široko stručno znanje ogleda se u odgovorima na konkretna pitanja, u kojima budemo upozoreni na ključne stvari koje je potrebno uvažiti prilikom ispunjavanja zakonskih obaveza. Kod izmjena u zakonodavstvu, sačinjavaju se sažeci koji korisnike po pojedinačnim oblastima upoznaju sa svim značajnim izmjenama koje utiču na poslovanje. Organizuju i prezentacije u kojima učestvuju drugi stručnjaci, što omogućava razmjenu mišljenja i iskustava. Prijedlozi i iskustva savjetnika pomažu nam da ispunimo sve zahtjeve koje donose novosti u oblasti hemijskog zakonodavstva. Sve navedeno nam omogućava da se posvetimo svojim osnovnim zadacima, a savjetnik nas upoznaje sa novostima i pomaže nam savjetima.
Opširnije
 • Andrej Vodenik, šef prodaje, Merkur d.d.

Metoda Vozelj s.p.

"Kvalitetan i stručan pristup radu."

Registracija VIGO KA DE insekticida u spreju za pse protiv buva i krpelja i VIGO šampona protiv insekata za pse bila je izuzetno zahtjevan projekat. Uz vaš kvalitetan i stručan pristup radu, kao i profesionalan odnos, uspješno smo okončali postupak registracije i izradu potrebnih etiketa i dokumentacije. Cjelokupan rad je obavljen u najkraćem mogućem roku, što nam omogućava nesmetanu proizvodnju i prodaju. Zahvaljujemo vam se na dosadašnjoj saradnji. Uvjereni smo da ćemo Vašim konsaltingom i nadalje biti zadovoljni.
Opširnije
 • Metoda Vozelj, direktor, Vigo, Metoda Vozelj s.p.

Mitol d.o.o

"U vezi saradnje sa BENS Consultingom imamo samo pozitivna iskustva."

Brzo odgovarate na sva naša pitanja i zahtjeve za pripremu dokumentacije (bezbjednosno/sigurnosno-tehnički listovi), odgovarajuće prevode na strane jezike i slično. Jednako kvalitetnu podršku i pomoć u vezi sa hemijskim zakonodavstvom, skladištenjem i prevozom opasnih materija očekujemo i u budućnosti.
Opširnije
 • Dolores Kukanja, Šef razvoja, Mitol d.o.o.

Mollier d.o.o.

"Oni su partner na kojeg se možemo osloniti."

U svom radu se ne srećemo sa hemikalijama u većoj mjeri. Zato i nemamo sopstveni kadar za ovu oblast. Saradnja sa Bens Consultingom je bila zaista odličan poslovni potez. Oni su partner na kojeg se možemo osloniti jer nas brzo obavještavaju, pripremaju i obučavaju na nivou koji je primjeren za nas. Kada je potrebno, preduzimaju stručne mjere i pomažu nam da razriješimo dileme prije nego što postanu problem. Zaposlene odlikuje nevjerovatna organizovanost, znanje, posvećenost, dosljednost i ljubaznost, što u većini slučajeva prevazilazi naša očekivanja.
Opširnije
 • Barbara Benčina, pomoćnik direktora, Mollier d.o.o.

Newpharm S.r.l

"Izvrsna savjetodavna usluga!"

Izvrsna savjetodavna usluga! Visok nivo profesionalnosti, brz odgovor i saradnja. Hvala vam na sjajnom radu!
Opširnije
 • Erika Saccoccia, voditelj regulatornih poslova, Newpharm S.r.l

Oblak group d.o.o.

"Oni znaju, da se danas računa samo visok kvalitet i brz rad."

Stručnjaci iz Bens Consultinga znaju svoj posao. Oni znaju da se danas računa samo visok kvalitet i brz rad potkrijepljen znanjem. Sretni smo što sarađujemo sa njima jer nam pomažu da i najmanju nejasnoću razjasnimo i riješimo u najkraćem mogućem roku.
Opširnije
 • Mag. Katarina Kovač, brand manager, Oblak group d.o.o.

Oqema d.o.o.

"Njihova profesionalnost i brzo odgovaranje nam predstavljaju efikasnu pomoć."

Sa Bens Consultingom smo počeli sarađivati prije godinu dana tokom priprema za početak rada novoosnovane firme za distribuciju i veleprodaju hemikalija. Svojom komunikativnošću, neposrednošću i stručnim pristupom uvjerili su nas u uspješnu saradnju u funkciji savjetnika za hemikalije i izradu bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova. Njihova profesionalnost i brzo odgovaranje nam predstavljaju efikasnu pomoć u našoj djelatnosti. Njihove usluge preporučujemo svim postojećim i novoosnovanim kompanijama kojima su potrebne usluge te vrste, jer će pronaći svoju ekonomsku računicu.
Opširnije
 • Iztok Brglez, direktor, Oqema d.o.o.

OTP d.o.o.

"Vi i vaše kolege postali ste ključna prednost."

Možemo priznati da ste vi i vaše kolege postali ključna prednost našeg poslovanja.
Opširnije
 • Andrej Žaren, direktor, OTP d.o.o.

Prigo, d.o.o.

"Ni jedne sekunde se nismo pokajali što sarađujemo sa njima."

Bens consulting je naš sajvetnik za hemikalije "na licu mjesta" otkada pamtim. Kompanija nam je preporučena na osnovu njihovog stručnog znanja, stručnih savjetnika i sveobuhvatne ponude po mjeri svakog klijenta. To je bilo davno i još uvek je sve što možemo da očekujemo od njih. I pružaju nam ono što nam treba! Ni jedne sekunde se nismo pokajali što sarađujemo sa njima. Pružaju odlične savjetodavne usluge i kvalitetnu obuku za sve profile zaposlenih. Kontrolišu primjenu, manipulaciju i skladištenje svih vrsta hemikalija u pojedinačnim poslovnim jedinicama. Predlažu poboljšanja i otklanjanje neusaglašenosti. Takođe pružaju sveobuhvatna rješenja prilagođena našim trenutnim potrebama i kapacitetima. Dosljedno se i bez napora prilagođavaju svim promjenama u našem poslovanju. Aktivno učestvuju u inspekcijama i dobro znaju šta inspektori zahtijevaju od nas u našoj djelatnosti. Konstantno nam pružaju savjete na redovnim događajima za klijente ili putem e-postova koje redovno dobijamo. Njihovi savjetnici znaju naše prednosti i slabosti; zajedno nastojimo da redovno eliminišemo ovo drugo. Posebno bih istakao njihovu Chemius aplikaciju koja nudi stalni izvor informacija našim zaposlenima o većini hemikalija koje skladištimo, prodajemo ili koristimo u našem radu. To je prilično korisna aplikacija koja pruža sve potrebne informacije na jednom mjestu! Ako tražite odličnog savjetnika za hemikalije ili novog koji će vašoj kompaniji osigurati sveobuhvatnu podršku i potpuno prilagođenu uslugu, dozvolite mi da kažem jednu stvar: kompanija čiju web stranicu upravo posećujete je prava za vas!
Opširnije
 • Igor Putrle, stručnjak servisnog centra, Prigo, d.o.o., Brezovica

Prosen com d.o.o.

"Partner koji zna da se prilagodi svim potrebama korisnika."

Svakako preporučujemo usluge BENS Consultinga koji svojim odličnim poznavanjem smjernica i zakonodavstva u oblasti hemikalija u EU i Sloveniji i opštim stručnim znanjem o hemijskim supstancama i smješama spada u sam vrh ozbiljne i stručne ponude usluga kada je riječ o prevodima i izradi slovenačkih bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova za hemikalije. Sa ovom kompanijom sarađujemo više od deset godina. Saradnja je počela na osnovu usmene preporuke i to je zasigurno bila dobra odluka jer saradnja o dalje traje. Prilagodljivim marketinškim pristupom sigurno predstavljaju partnera koji zna da se prilagodi svim potrebama korisnika, odnosno naručilaca. Svakom ko želi mirno dočekati inspekcijski nadzor preporučujemo saradnju i korišćenje usluga Bens Consultinga.
Opširnije
 • Andrej Jenko, šef prodaje, Prosen com d.o.o.

R&D, FIRŠT d.o.o.

"Uspjeli smo da dobijemo tačne informacije koje su nam bile potrebne."

Kroz edukaciju smo mogli da dobijemo tačne informacije koje su nam bile potrebne. Iznenadili ste nas na pozitivan način, jer ste prilagodili edukaciju našim proizvodima. Nismo gubili vrijeme na nebitne informacije već smo edukacijom došli do zaključaka koji su nam bili važni: koji propisi su obavezujući, koje izvještavanje se odnosi na nas i, prije svega, kako ste sve to objedinili i predstavili nam, kako da olakšamo izvještavanje o određenim proizvodima.
Opširnije
 • Klavdija Strojanšek, R&D, FIRŠT d.o.o.

Regeneracija d.o.o.

"Bens Consulting je garancija da u svakom trenutku imamo uređenu dokumentaciju u vezi sa prevozom opasnih materija."

Budući da se propisi u oblasti prevoza opasnih materija mijenjaju svake dvije godine, ne možemo ni zamisliti da samostalno uređujemo i pratimo sve zakonske propise i promjene u toj oblasti. Zato smo se odlučili da za savjetovanje potražimo spoljnog saradnika. Imajući u vidu preporuke, izabrali smo Bens Consulting. Nedugo nakon potpisivanju ugovora, saobraćajna inspekcija je na putu zaustavila našeg vozača, a inspektori su nastavili pregled i u našoj kompaniji. Pokazalo se da smo izabrali pravog savjetnika. Međusobna razmjena informacija i dosljednost Bens Consultinga je garancija da u svakom trenutku imamo uređenu dokumentaciju u vezi sa prevozom opasnih materija, a koju sve češće kontrolišu i nadležne inspekcijske službe, kako na putu, tako i u kompanijama.
Opširnije
 • Irma Žukovec, predstavnica menadžmenta za kvalitet i životnu sredinu, Regeneracija d.o.o.

Rothenberger GmbH

"Svojom stručnošću i fleksibilnošću brine o jednostavnim rješenjima."

U ime kompanije Rothenberger i u svoje ime, zahvaljujem Vam se na odgovaranju na naše potrebe i izuzetno brzom rješavanju problema vezanih za ažuriranje bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova i odgovarajućih etiketa. Svakom potencijalnom korisniku usluga te vrste preporučujem vašu kompaniju koja se svojom stručnošću i fleksibilnošću stara za jednostavna rješenja u realno najkraćem mogućem vremenskom roku.
Opširnije
 • Janez Brajnik, Rothenberger GmbH

Shilda International Ltd

"Pouzdana kompanija za buduću saradnju."

Kao kompanija koja trguje hemijskim proizvodima tragali smo za pouzdanom uslugom. Preporučili su nam Bens Consulting i odmah smo shvatili njihovu vrijednost. Toplo preporučujemo i nastavićemo saradnju sa njima i u budućnosti.
Opširnije
 • Marko Kljakic, CEO, Shilda International Ltd

Silco d.o.o.

"Danas je to naša konkurentska prednost."

BENS Consulting je u potpunosti promijenio način na koji danas gledamo na upravljanje dokumentacijom za hemikalije. Ranije smo bezbjednosno/sigurnosno-tehničke listove izrađivali ručno, u Wordu, ali je to bio posao koji je iziskivao mnogo vremena i kojim se nismo rado bavili. Danas je to naša konkurentska prednost jer novim partnerima odmah nudimo pristup uređenoj dokumentaciji kojoj mogu pristupiti u svakom trenutku.
Opširnije
 • Sašo Kronovšek, direktor, Silco d.o.o.

SNEF.LOV d.o.o

"Zbog njihove profesionalnosti i brze reakcije spavamo mirnije."

BENS Consulting je naš izuzetno važan i pouzdan partner u brzom širenju na strana tržišta. Njihov sistem upravljanja bezbjednosno/sigurnosno-tehničkim listovima je više nego odličan. Zbog njihove profesionalnosti i brze reakcije spavamo mirnije, jer znamo da imamo iskusnog savjetnika za hemikalije, te uređenu svu potrebnu dokumentaciju za prodaju naših proizvoda. Ako tražite pouzdanog partnera - onda je to BENS Consulting.
Opširnije
 • Timotej Gračner, direktor prodaje, SNEF.LOV d.o.o

Soudal NV

"Najljepše hvala za odličnu ChemiusExpert uslugu!"

Opširnije
 • Gunter Borgers, Soudal NV

Stahlgruber d.o.o.

"Nesebično dijelite sa nama važne informacije."

Naša dugogodišnja saradnja ukazuje na to da smo vašim uslugama veoma zadovoljni. Želimo posebno naglasiti da je brz odziv kvalitet koji je za automobilsku industriju od izuzetnog značaja. Nesebično dijelite sa nama važne informacije i pružate nam puno dobrih ideja da bi naš budući rad bio bolji.
Opširnije
 • Tanja Ferkulj, vođa projekta, Stahlgruber d.o.o.

Teknos

"Izuzetno cijenim i brz odziv, koji je u današnje vrijeme od ključne važnosti."

S kompanijom Bens sarađujemo već više od 10 godina. S obzirom na našu branšu, izuzetno je važno da kao savjetnike imamo kompetentne osobe sa širokim spektrom iskustva, a što svakako dobijamo u Bensu. Bez obzira na probleme ili prepreke na koje smo nailazili, Bens nam je uvijek priskočio u pomoć. Izuzetno cijenim i brz odziv, koji je u današnje vrijeme od ključne važnosti. Drago mi je da svake godine odvoje vrijeme za edukaciju naših zaposlenika, naravno na naš zahtjev. Budući da nas već tako dobro poznaju, tačno znaju koje su kritične tačke u kompaniji i kako ih otkloniti.
Opširnije
 • Tanja Kobav, direktor, Teknos

Tondach d.o.o.

"Ekipa je izuzetno ljubazna, pristupačna i ažurna."

Kompanijom Bens Consulting u Tondach-u smo više nego zadovoljni. Ekipa koja radi u ovoj kompaniji izuzetno je ljubazna, pristupačna i ažurna. Bezbjednosno/sigurnosno-tehničke listove izrađuju za nekoliko dana i to na različitim jezicima. Imajući u vidu njihov rad, i cijene su pristupačne. Ako smo ikada imali neki problem ili izmjenu recepture pojedinih proizvoda, pomogli su nam što su brže mogli. Sam bih ih preporučio i drugim kompanijama kojima je potrebna pomoć u izradi bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova, ADR dokumenata i slično.
Opširnije
 • Simon Pintarič, rukovodilac kontrole kvaliteta, Tondach d.o.o.

Tvornica cementa Kakanj d.d.

"Svoj dio obaveza izvršava kvalitetno i na vrijeme"

Saradnja sa „Bens Consulting” d.o.o. je bila pravo osvježenje i zadovoljstvo. Radi se o pouzdanom partneru koji svoj dio obaveza izvršava kvalitetno i na vrijeme. Zbog toga ih svima preporučujemo.
Opširnije
 • Almir Bajtarević, dipl.inž.maš. Menadžer za kvalitet i zaštitu okoliša

U trade d.o.o.

"Ne mogu da zamislim da samostalno sređujem i pratim sve zakonske propise u oblasti hemikalija."

Posljednjih godina svjedoci smo čestih izmjena, odnosno prilagođavanja zakonodavstva koje uređuje oblast hemikalija. Imajući u vidu činjenicu da je naše preduzeće malo i da su okolnosti na tržištu takve da zahtijevaju potpun angažman, jednostavno ne mogu da zamislim da samostalno sređujem i pratim sve zakonske propise u oblasti hemikalija. Tako smo donijeli relativno jednostavnu odluku da tu oblast prepustimo stručnjacima u toj oblasti. Imajući u vidu preporuke, potpisali smo ugovor sa kompanijom Bens Consulting i danas mogu da potvrdim da je ta odluka bila više nego ispravna. Međusobna razmjena informacija i dosljednost kompanije Bens Consulting garancija je da u svakom trenutku imamo uređenu oblast koju uređuju propisi o hemikalijama, a koju sve češće nadziru i nadležne inspekcijske službe.
Opširnije
 • Dejan Ule, direktor, U trade d.o.o.

Valter d.o.o.

"Cjelokupan rad je obavljen u izuzetno kratkom vremenskom roku."

Registracija biocida Sanosil Super 25 Ag i njegovih preparata bila je, zbog specifičnog sastava proizvoda, izuzetno zahtjevan projekat. I pored toga smo, uz vaš kvalitetan i stručan pristup radu, kao i profesionalan odnos, uspješno okončali postupke registracije i izradu potrebnih etiketa i dokumentacije. Cjelokupan rad je obavljen u izuzetno kratkom vremenskom roku, što nam sada omogućava brz izlazak na tržište i neometan rad.
Opširnije
 • Ivan Sodnik, direktor, Valter d.o.o.

Vendo-Pušnik d.o.o.

"Brza i jednostavna priprema etiketa koje su uvijek u skladu sa posljednjom važećom verzijom bezbjednosno/sigurnosno-tehničkog lista."

Izrada etiketa i njihovo usklađivanje sa bezbjednosno/sigurnosno-tehničkim listovima je bio dugotrajan proces. Pri svakoj reviziji bezbjednosno/sigurnosno-tehničkog lista je bilo neophodno provjeriti da li su se promijenili zakonom propisani elementi etikete. Bens Consulting nam je sa svojim programom omogućio brzu i jednostavnu pripremu etiketa koje su uvijek u skladu sa posljednjom važećom verzijom bezbjednosno/sigurnosno-tehničkog lista.
Opširnije
 • Robert Pušnik, direktor, Vendo-Pušnik d.o.o.

Vuki a.s.

"Pomaže nam da uštedimo vrijeme i novac."

Kompanija BENS Consulting je vrlo fleksibilna i kompetentna za blagovremeno rješavanja zahtjeva. Bez takve usluge teško bismo pratili CLP zakonodavstvo i registracije prema REACH i nikada ne bismo mogli obraditi toliku količinu dokumenata koji se moraju redovno ažurirati u skladu sa lokalnim zakonodavstvom. Zadovoljni smo saradnjom sa BENS Consultingom jer nam pomaže da uštedimo vrijeme i novac i predstavimo VUKI kao profesionalnu i savremenu kompaniju.
Opširnije
 • Jana Porubenska, Vuki a.s.

Würth d.o.o.

"Sada imamo više vremena za naš osnovni posao."

Svakodnevni izazovi sa kojima smo se suočavali u vezi prevoda i održavanja bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova i etiketa za veliki broj hemijskih proizvoda iz naše ponude, riješeni su onog trenutka kada smo započeli saradnju sa Chemical Consulting DOO. Dobili smo brzu uslugu i kompetentne sagovornike koji su za nas na raspolaganju u svakom trenutku. Sada imamo više vremena za naš osnovni posao, a istovremeno imamo ažuriranu bazu bezbjednosno/sigurnosno-tehničkih listova i etiketa.
Opširnije
 • Vladimir Dinić, Produkt menadžer, Würth d.o.o.

Žiro d.o.o.

"Inspekcije su prolazile bez problema."

Kao kompanija koja se bavi prodajom boja, dugo smo se sami bavili i svim onim što je potrebno za obilježavanje opasnih hemikalija. Pošto živimo u vremenu kada se zakoni u oblasti hemikalija stalno mijenjaju, za nas je to predstavljalo veliko opterećenje, jer često nismo znali šta je potrebno da bi naš rad bio u skladu sa tim zakonima. Prije nekoliko godina smo počeli da sarađujemo sa kompanijom BENS Consulting koja nam je te poteškoće olakšala te popravila i poneku grešku koju smo do tada napravili. Već nekoliko puta smo imali inspekciju i uz njihovu veliku pomoć te inspekcije prolazile su bez problema. Veoma smo zadovoljni njihovim odnosom i radom, jer su nam zaista od velike pomoći. Znatno je lakše poslovati ako pitanja o kojima ne znaš dovoljno prepustiš stručnjacima poput njih i više se posvetiš svom radu.
Opširnije
 • Ivo Čoh, direktor, Žiro d.o.o.

Rezultat saradnje ove vrste je:

 • više nećete gubiti vrijeme na dugotrajno pretraživanje propisa ili pregovore sa carinskim organima,
 • vaša roba neće zbog nepoznavanja propisa biti blokirana na granici nekoliko sati ili čak dana,
 • nećete biti izloženi kažnjavanju prilikom inspekcijskog nadzora jer im zbog drugih poslovnih obaveza ne možete prisustvovati,
 • svoju energiju ćete posvećivati poslovnim izazovima, a mi ćemo proaktivno brinuti o tome da svoje ciljeve što lakše postignete.

Pozovite +387 65 641 373 i već danas
ugovorite sastanak

X
Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice
www.bens-consulting.com/ba/ slažete se s korištenjem kolačića.